Son dakika! TSK ve ÖSO Afrin'in tepelerine mevzilendi, tanklar hedefleri vurdu (Afrin'de son durum)

Son dakika! TSK ve ÖSO Afrin'in tepelerine mevzilendi, tanklar hedefleri vurdu (Afrin'de son durum)

Afrin Harekatı'nda TSK kent merkezindeki terör hedeflerini aralıksız vuruyor. Türkiye ve ABD'nin anlaşmaya varmasıyla Afrin'den sonraki hedef olan Menbiç'te ise YPG'li teröristler evlerini satmaya başladı. TSK ise Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 444'e yükseldiği açıklandı. Afrin'i kuşatma altına alan TSK ve ÖSO güçleri 12 köyü daha teröristlerden temizledi. Kent ve çevresindeki terör hedefleri tek tek vuruluyor.

Zyetin Dalı Harekatı'nın 54'ncü gününde TSK Afrin kent merkezindeki terör hedeflerini vuruyor. Kuşatmanın tamamlanmasıyla gözler Afrin kent merkezine çevrilmiş durumda. Kenti gören tepelere yerleşen Türk tanklarının fotoğrafları sosyal medyadan paylaşıldı. 

12 KÖY KURTARILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, bugün düzenlenen operasyonlarda Afrin'in Kori Gul, Şadir, Çolağan, Göz, Marratah, Şatiyan, Yukarı Kaferdel ve Kuran köylerini teröristlerden kurtardı. 

Afrin'in Gevrika, Gazaviye, Halilo ve Deyr Mışmış köylerini teröristlerden temizledi. Gün içinde kurtarılan köy sayısı 12'ye yükseldi.

18-03/14/resimid_9160066.jpg
TSK ve ÖSO güçleri, Afrin kent merkezi ve çeversindeki terör hedeflerini ateş altına aldı. Son darbe için yapılan hazırlıklar kapsamında, tanklar kente hakim tepelerine yerleştirdi. 

TSK MİLİSLERİ VURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "3 bin 444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaşık. Temenni ederim ki akşama kadar Afrin düşmüş olur" dedi.

18-03/14/j-1521035390.jpg

HAKİM TEPELERE KONUŞLANDILAR

Kuzey, batı ve güneyden olmak üzere 3 ayrı noktadan ilerleyen TSK güçleri, Afrin’i gören hakim tepelere ulaştıktan sonra burada üslenmeye başladı. Çevresindeki köyleri de terörden arındıran TSK birlikleri, Afrin’i gören hakim noktalara zırhlı birlikleri ile üs kurdu.

NAMLULAR AFRİN'E ÇEVRİLDİ

İş makineleri ile yapılan düzenlemenin ardından buraya konuşlandırılan tank ve obüslerin namluları Afrin’e çevrildi. Afrin’i gören tepelerdeki siperlere yerleştirilen zırhlı birliklerin yanı sıra TSK’nın özel kuvvetleri ile meskun mahal operasyonuna katılacak birliklerin özel kuvvetleri de aynı bölgede konuşlandı.

Öte yandan Afrin yolu üzerindeki Nubl Zahra bölgesinde kontrol noktası kuran Esad yanlısı militanlar, F-16 tarafından vuruldu. İlk belirlemelere göre 8 ölü ve 6 yaralı var.

BENBİÇ'İ TERK EDİYORLAR

ABD ve Türkiye'nin Menbic'ten YPG'nin çekilmesi için anlaşmaya varmasıyla, Afrin'den sonraki hedef olan ilçede büyük bir hareketlilik başladı. YPG'li teröristler, Menbiç'teki evlerini ve mülklerini satmaya başladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın harekâtın 56. gününde Afrin'in kuşatıldığını ve sivillerin çıkışı için güvenli bir koridor bırakıldığını açıklamasıyla, gözler ilçe merkezine çevrilmiş durumda. Afrin'i gören tepelere yerleşen Türk tanklarının fotoğrafları sosyal medyadan paylaşıldı.

REJİME YAKIN BÖLGELERE KAÇIYORLAR

Afrin'in batısı ve doğusundaki birçok köy dün el değiştirdi, yüzlerce sivil güneydeki Suriye rejimine ait bölgeye doğru kaçıyor. Reuters haber ajansı, Afrin'den ayrılan sivillerin fotoğraflarını dünyaya geçti.

18-03/14/34b33135-13d0-45e5-a7dc-018de7581ef1.jpg

229 NOKTA TEMİZLENDİ

Operasyonlarda 684 ve 717 rakamlı tepeler de terör örgütünden temizlendi.

TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 190'ı köy ve 39'u kritik nokta olmak üzere 229'a yükseldi. Harekatta kurtarılan alanın büyüklüğü 1100 kilometrekareyi aştı.

 Afrin, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO'nun kontrolünde bulunuyor.

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletlerden de tepki görüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN