Son dakika! Zırhlı araç sele kapıldı: 2 asker kayıp

Son dakika! Zırhlı araç sele kapıldı: 2 asker kayıp

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde dün gece, nöbet değişimine giden 4 askerin içinde bulunduğu zırhlı araç, sele kapıldı. Araçta bulunan 2 asker kurtulmayı başarırken, diğer 2 askerin ise hala kayıp olduğu bildirildi. Genel Kurmay'dan yapılan açıklamada ise Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde sele kapılıp kaybolan 2 askere halen ulaşılamadığı bildirildi

2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı 4’üncü bölükten nöbet değişimi için Yeşiltepe Karakolu'na giden 4 askerin bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı, dün gece Suriye sınırındaki Akçakale- Ceylanpınar kara yolunda bulunan Koçar deresinden taşan sel suyuna kapıldı.

2 ASKER KAYBOLDU

Askerlerden 2'si, devrilen askeri araçtan kendi imkanlarıyla çıkarken, diğer 2'si de sel suyuna kapılıp, gözden kayboldu. Askerlerin nöbet değişimine gelmemesi üzerine arama ve kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Su altı dalgıç polislerinin de sevk edildiği bölgeye gelen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yetkililerden bilgi aldı. Arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "18 Şubat 2018 tarihinde, 3’ncü Hudut Alay Komutanlığına (Akçakale/Şanlıurfa) bağlı bir Hudut Karakolu bölgesindeki yoğun yağışın sele dönüşmesi nedeniyle, bölgede nöbet görevini sürdüren iki personele halen ulaşılamamıştır. Söz konusu iki personeli arama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN