Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları 2018 son gün ne zaman? MEB 20 bin sözleşmeli öğretmenlik şartları

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları 2018 son gün ne zaman? MEB 20 bin sözleşmeli öğretmenlik şartları

Sözleşmeli öğretmenlik 2018 başvuruları için artık son günler. Milli Eğitim Bakanlığı'nca alınacak 20 bin sözleşmeli öğretmen ön başvurularının tamamlanması için kısa bir süre kaldı. Peki sözleşmeli öğretmen başvuruları nasıl yapılır? Gerekli şartlar neler? İstenen belgeler hangileri? Öğretmen atamalarıyla ilgili son gelişmeleri ve ayrıntılı açıklamaları haberimizde bulabilir, ilkatama.meb.gov.tr adresinden 20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusunu gerçekleştirebilirsiniz.

2018 sözleşmeli öğretmenlik başvurularında artık sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı duyurusunun ardından 2 Mart 2018 tarihinde başvurular başladı. Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunacak olan öğretmen adayları, MEB'in ilkatama.meb.gov.tr adresinden işlemlerini yapmaya devam ediyor. Sözleşmeli öğretmenlik başvurularının son günü ise 8 Mart tarihi olarak belirlendi. Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili detaylı bilgileri ve başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz ekranı haberimizden görebilirsiniz. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLA

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacak.),

Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,

Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

2017 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121 - KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

18-03/05/sozlesmeli-ogretmenlik.jpg

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER NELER?

* Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği,

* Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,

* Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,

* Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair b elgenin aslı veya onaylı örneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.).

* Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacak.

SÖZLÜ SINAVDA 60 PUAN ALAN TERCİH YAPABİLECEK

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, öz güven ile ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği, eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek.

KPSS’DE TABAN PUAN EN AZ 50

Adaylar; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ( İngilizce), rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanları bakımından ‘KPSSP121’ puan türünden; Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusça alanlarına ‘KPSSP120’ puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

EN BÜYÜK KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) martta yapacağı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasıyla ilgili kontenjan bilgilerini de paylaşmıştı. Buna göre en çok kontenjan 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayrılırken, onu 2 bin 2 ile İngilizce ve 1.907 ile din kültürü ve ahlak bilgisi branşları takip etti. 2018 yılı sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 2-8 Mart; sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında yapılacak.

Sözleşmeli öğretmenlik 2018 başvuruları için artık son günler. Milli Eğitim Bakanlığı'nca alınacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen ön başvurularının tamamlanması için kısa bir süre kaldı. Peki sözleşmeli öğretmen başvuruları nasıl yapılır? Gerekli şartlar neler? Öğretmen atamalarıyla ilgili son gelişmeleri ve ayrıntılı açıklamaları sayfamızdan bulabilir, ilkatama.meb.gov.tr adresinden 20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusunu gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN