Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçları tıkla öğren | MEB'den son dakika açıklaması

Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçları tıkla öğren | MEB'den son dakika açıklaması

2016 MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları uzunca bir aradan sonra açıklandı. MEB tarafından yapılan duyuruda adaylar sonuçları TC. Kimlik numaraları ile kurumun internet sitesi üzerinden sorgulayabilecekler. Siz de haberimizde yer alan bağlantı linkinden sonuç sayfasına erişebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı konu hakkında adaylara son dakika duyurusu yaptı. Mülakat sonuçlarına göre, alınan itirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonuçları açıklanacak.

Sözleşmeli öğretmen adayları heyecanla Sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sonuçları açıklandı. MEB'den dün yapılan açıklamada sonuçların bugün açıklanacağı duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 15.000 pozisyona sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. Buna göre adaylar sonuçları MEB internet sayfasından öğrenebilecekler. Siz de yazımzda yer alan linkten sonuçları takip edebilirsiniz. İşte konu hakkında bazı detaylar ve ayrıntılar...

2019 YILI SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARINI ÖĞREN

Milli Eğitim Bakanlığı binlerce öğretmen adayını ilgilendiren kararı açıkladı. MEB 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin mülakat sonuçları açıklandı. Siz de yazımızda yer alan bağlantı linkinden sonuçları öğrenebilir konu hakkında ayrıntıları takip edebilirsiniz. Ayrıca adayların en çok arama yaptığı konu olan hangi illere atama yapılacak il il öğrenebilirsiniz. 

MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

Binlerce adayın merakla beklediği MEB sözleşmeli öğretmenlik hakkında son dakika açıklaması geldi. 2016 Sözleşmeli öğretmen adayları heyecanla Sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sonuçları Bakanlık internet sitesinden açıklandı. MEB'den dün yapılan açıklamada sonuçların Perşembe günü açıklanacağı duyurulmuştu. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi ve adaylar sonuçları TC. Kimlik numaraları ile sorgulamaya başladı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI

Yukarda yer alan linkten Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat sonuçlarına ulaşabilir haberimizden detayları takip edebilirsiniz.

İTİRAZLAR 3 EKİM'DE SONA ERİYOR

Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir. İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir. Alınan itirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonuçları açıklanacak.

TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır. Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

ATAMA SONUÇLARI NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri 20 bin öğretmen (15+5 bin) atamasının 10 Ekim'de yapılacağını açıkladı. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER HANGİ İLLERE ATANACAKLAR?

A

Adıyaman
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ardahan
Artvin

B

Bartın
Batman
Bayburt
Bingöl
Bitlis

Ç

Çanakkale ( Gökçeada ve Bozcaada )
Çankırı
Çorum

D

Diyarbakır

E

Elazığ
Erzincan
Erzurum

G

Giresun
Gümüşhane

H

Hakkari

I

Iğdır

K

Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kırıkkale
Kırşehir
Kilis

M

Malatya
Mardin
Muş

N

Nevşehir
Niğde

O

Ordu
Osmaniye

R

Rize

S-Ş

Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa

T

Tokat
Trabzon
Tunceli

V

Van

Y

Yozgat

Z

Zonguldak

SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ

1 Adana

2 Afyonkarahisar

3 Aksaray

4 Ankara

5 Antalya

6 Bursa

7 Erzurum

8 Gaziantep

9 İstanbul

10 İzmir

11 Kayseri

12 Konya

13 Malatya

14 Mardin

15 Muğla

16 Samsun

17 Sivas

18 Trabzon

SIKÇA SORULAN SORULAR

1. Sözleşmeli Öğretmenlik Alımları Nasıl Yapılır?

Sözleşmeli öğretmenlik için de aynen kadrolu öğretmenlik gibi bir atanma süreci yaşanır. Yine aynı şekilde KPSS puan üstünlüğüne göre, MEB’in belirlediği kontenjanlara atamalar yapılır. Ancak TBMM Milli Eğitim Komisyonunda geçen ilgili maddeye göre, KPSS puanının yanı sıra sözleşmeli öğretmen atamalarında sözlü mülakatta yapılacak. Sözlü mülakatla ilgili bilgi için lütfen 18. soruya bakınız.

2. Sözleşmeli Öğretmenlikte Maaşlar Ne Kadar?

Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin maaşları aynı olmaktadır. Hatta gösterge hesabında farklılıklar olduğu için sözleşmeli öğretmenlerin maaşı 50-100 TL daha fazla olabilir.

3. Sözleşmeli Öğretmenler Yazın Maaş Alır mı?

Sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenler gibi yaz aylarında da maaş alabilirler.

4. Sözleşmeli Öğretmenler Ek Ders Alabilir mi?

Sözleşmeli öğretmenler de kadrolu öğretmenler gibi haftalık maaş karşılığı 15 saat çalışırlar. Bunun üzerindeki çalışmalarda ek ders alınabilir.

5. Sözleşmeli Öğretmenlikte Tayin Hakkı Var mıdır?

Sözleşmeli öğretmenlikte özlük hakların diplerde bulunduğunu söylemiştir. Bunların başında hiçbir şekilde tayin hakkınızın olmamasıdır.

6. Sözleşmeli Öğretmenler Eş Durumu, Sağlık Gibi Özür Grubu Atamalarından Yararlanabilir mi?

Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmesi devam ettiği sürece hiçbir şekilde eş durumu ve sağlık özrü gibi durumlarla tayin olması mümkün değildir.

7. Sözleşmeli Öğretmenin Memur/İşçi Eşlerinin Tayin Durumu Nedir?

Sözleşmeli öğretmenin eşi eğer memursa, öğretmenin eşi öğretmenin bulunduğu ile eş durumu tayini isteyebilecek. Eğer eş özel sektörde ise eş durumun gerçekleşmesi mümkün görünmüyor.

2016 MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları uzunca bir aradan sonra açıklandı. MEB tarafından yapılan duyuruda adaylar sonuçları TC. Kimlik numaraları ile kurumun internet sitesi üzerinden sorgulayabilecekler. Siz de haberimizde yer alan bağlantı linkinden sonuç sayfasına erişebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı konu hakkında adaylara son dakika duyurusu yaptı. Mülakat sonuçlarına göre, alınan itirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonuçları açıklanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN