"Gerekirse gelecek yıl Avrupa’ya gitmeyiz"

"Gerekirse gelecek yıl Avrupa’ya gitmeyiz"

Fenerbahçe’de kötü gidişin ardından göreve getirilen Ersun Yanal 1.5 yıllık sözleşmeye imza attı. Ülker Stadyumu’ndaki törende konuşan Başkan Ali Koç, Finansal Fair Play’i hatırlatıp, ekledi: Belki de gelecek yıl Avrupa’ya gitmektense şampiyon kadroyu kuracağız. Çünkü 1 kuruş harcamasak da FPP’yi yerine getiremiyoruz.

Süper Lig’in 16’ncı haftasında Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’la 2-2 berabere kalan Fenerbahçe’de kötü gidişe çare olarak göreve getirilen Ersun Yanal, ilk 90 dakikasında sahadan mutsuz ayrıldı. Yanal’ı 1.5 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan törene Başkan Ali Koç da katıldı. Burada önemli açıklamalar yapan Koç, “Hiç beklemediğimiz bir durumdayız. Tüm sezona baktığımız zaman içinde bulunduğumuz formsuzluk, transfer yanlışları gibi şeylerle anlatmak söz konusu değil” dedi. Koç şunları söyledi:

Biz sezon başında bambaşka bir anlayışa yepyeni bir yapıyla sistem değişikliğiyle bugünün değil yarının tohumlarını ekmek düşüncesiyle başladık. Futbol dışında yeniliği hayata geçirdik. Camiamızın geleceği için pek çok yeniliği hayata geçirdik. Ancak ne yazık ki top çizgiyi geçmediği zaman ağzınızla kuş tutsanız futbol her şeyin önüne geçiyor. Geleceği inşa etme konusundaki motivasyonumuzun önüne geçiyor. Günlük krizleri yönetmeyle harcayarak vaktimizi harcıyoruz.

Fenerbahçe dediğinizde aklınıza gelecek çok şey var. Basketbolda her sene şampiyon olsak, voleybolda ve diğer branşlarda. Futbolda başarı gelmediği zaman diğer her şey göz ardı edilebiliyor. Hem Şampiyonlar ligi eleme turunda hem de futbolda istediğimiz sonuçları alamadık ve 10’uncu hafta itibarıyla bir hoca değişikliğine gittik.

Phillip Cocu’da hiçbir zaman 3 yıllık bir tazminat söz konusu olmadı. Tazminatı 1 yıllıktı. Ama onda da ciddi bir indirim yaptı. Medeni şekilde yollarımızı ayırdık. 10’uncu haftadan sonra Koeman ile yola devam ettik. İçinde bulunduğumuz kriz ortamı ve takımı bilmesinden dolayı en doğru ismin o olduğunu düşünerek ilerledik. Kendisi takımın liderliğini ele aldıktan sonra ilk üç maçta müthiş bir karakteristik özellikler gösterdi. Elinden geldiğince camiamıza hizmet etti.

Bu sezon şampiyonluk sözüyle başlamadık, 2 döneme de ihtiyacımız var dedik. Bu sene yine de tepe için mücadele edecek bir kadro kuracağımızı yapacağız dedik. Değişimin zaman alacağını biliyorduk. Ama hiç bu kadar acılı, sancılı, sıkıntılı olacağını tahmin etmiyorduk. Fenerbahçe’nin bugün içerdeki durumunu dışarıdaki havayla eş değer tutabiliriz. Karabulutlar, puslu hava, görüş mesafesi sınırlı aynı bugünkü bir hava gibi. Yarın da güneş açacak. Güneş açması için Ersun Yanal burada. Tribünlerin beklediği, dua ettiği istediği bir isim. Son şampiyonluğumuza, en erken şampiyonluğumuza, en keyifli maçları seyrettiğim sezona imza attı. Şampiyon olursan bu sözleşme otomatikman uzayacak dedik. Görüşmelerde ne pazarlık edildi ne menajer bulundu.

Ersun Yanal “Fenerbahçe’de yarım kalmış bir işim var. En büyük hayalim 4’üncü yıldızı takmak” dedi. Transfer talebi dahi olmadı. Tabii devre arasında transferler yapılacak. Bu seneyi kaybettik ama bu bir fırsattır. Bu devre arasında yapacağımız nokta atışları ve transfer görüşmeleri çerçevesinde inanıyorum ki biz önümüzdeki sezonu şimdiden kazanmış olacağız.

Finansal Fair Play (FFP) çerçevesinde harcayabileceğimiz 11. 9 milyon euro bütçemiz var. Daha önce söylediğim gibi biz ağzımızla kuş tutsak FFP kurallarına riayet edemeyeceğiz. Onu yapabilmek için bu sene 60 milyon euro kar etmemiz gerekiyor. Bu da mümkün değil. Dolayısıyla devre arasında da elden çıkartacağımız oyuncular olacaktır ve maaş yükümlülüğü azalacaktır. Belki de önümüzdeki yıl Avrupa konusunda yapacağımız toplantılar çerçevesinde gelecek yılın şampiyon olacak kadrosunu Avrupa’ya gitmektense doğru kadroyu kurmak.

Sportif direktörlük müessesine sonuna kadar inanıyorum. Kurumsal bir organizasyon olacaksa bu olmalı. Hocalar değiştikçe değişmeyen unsurlar vardır. Scouting, analiz, medikal sağlık konuları, alt yapılar. Bu müessese devam edecektir. Comolli ile memnun olduğum yanları var olmadığım yanları da var. Memnun olmadığım kısım takım haline gelemememiz. Takım ruhunu yakalayamadık. Diğer taraftarlarda memnunuz ve aynı şekilde devam edeceğiz.

Ersun Yanal hakkında camiaya sesleniş programında görüş belirttim. O zaman hocamız Cocu’ydu ve yollarımızı değiştirmemiz kararı söz konusu değildi. Uzun vadede onlarla devam edeceğimizi düşünüyordum. 10 hafta itibarıyla bu kararımızdan dönmemiz gerektiğine karar verdik. Hata varsa hata yaptım diyebilirim. O zaman doğru fikir oydu. Ersun hoca planlarımızda yoktu. Hocamızla buluştuktan sonra kafamdaki bütün sorularla istişare ettim. Aldığım cevaplardan tatmin oldum. Hata yaptıysak hata yaptık. Ama şimdi yeni bir başlangıç yaptık. Fenerbahçelilik ruhunu aşılayacak, psikolojik açıdan birini düşündük ve Ersun hocadan başkası çıkmıyordu.

İKİNCİ YARIDA 'SÜREKLİ OYUN OYNAYAN FENER'GÖRECEKSİNİZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal büyük umutlarla sarı-lacivertli takımda olduğunu söyledi. “Dördüncü yıldızı takacağız” diyen Yanal şöyle devam etti: Takmak için var gücümüzle biz takım olarak sizlerde bizlerin dışında bir takım olarak el ele taraftarlarımızın desteğiyle bu şampiyonluğu göğüsleyeceğiz. Bugün burada olmaktan bu aile içinde olmaktan mutluyum. Bu mutluluğu da sonuçlarla pekiştirerek mutlu etmek istiyorum. Fenerbahçe’nin oynaması gerektiği gibi oynayıp sonucu oluşturacağız. İstatistikleri biz belirleyeceğiz. Tekrardan birlikteliği ve sistemi kurmamız lazım. Zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı doğru kullandığımızı rakibe pozisyon vermediğimizi düşünüyorum. İyi tarafı oydu. Ama bunu daha uzun süre oynamak tabii ki hedefimiz. İkinci yarı çok farklı bir şekilde sürekli oyun oynayan Fenerbahçe izleyeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN