Intercity hala İstanbul Park pistini boşaltmadı! TOSFED: Milli sporculara engel olunuyor ve...

Intercity hala İstanbul Park pistini boşaltmadı! TOSFED: Milli sporculara engel olunuyor ve...

Formula 1'e de ev sahipliği yapmış olan İstanbul Park yarış pisti için verilen ihtar süresi bugün bitti ve Intercity pisti hala boşaltmadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından konu hakkında Tuzla Kaymakamlığı’na yazılan yazıda, pisti boşaltmayan Intercity'nin "işgalci" olduğunun resmi yazı ile belgelendiği söylendi.

Tuzla'daki İstanbul Park yarış pisti, 20 yıllık işletme süresi dolduğu için bu ay başında verilen karar ile Intercity'den alınıp Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne teslim edilecek. 31 Aralık 2023 tarihine kadar pisti tahliye edip Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne teslim etmesi gereken Intercity ise iddialara göre pisti hala terk etmedi ve böylelikle ihtar süresini de aştı. TOSFED, konu hakkında sosyal medyadan paylaşım yaparak Intercity'yi kınadı.

Daha önceki haberimizde de bahsettiğimiz üzere, 18 Temmuz 2003 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından FİYAŞ ile yapılan anlaşma doğrultusunda pist, 20 yıllığına kiralanmıştı. Lakin, daha sonrasında pistin Formula 1 takviminden düşmesi nedeniyle İstanbul Park, FİYAŞ tarafından 10 yıllığına kiraya çıkarıldı. O dönemden beri de pisti kiralamış olan Intercity işletiyordu.

'DEPO' OLARAK KULLANILIYORDU

18 Temmuz 2023'te anlaşması sona eren Intercity, TOSFED'in iddialarına göre hala pisti boşaltmadı. Ayrıca ihtar süresini de bugün itibariyle doldurdu. Sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflara göre pisti hala filo araçlarını depolamak için kullandığı söylenen Intercity, pistin devasa alanını motor sporları serileri için kullanmak yerine filo araçlarına ve markalara depo olarak kullandırıyordu. Bu nedenle de son dönemlerde oldukça sert bir şekilde eleştiriliyordu.

tosfed-intercity.jpg

KAYMAKAMLIK CEVAP VERDİ

Gazeteci Emre Özpeynirci tarafından bugün yapılan bir paylaşımda, kaymakamlığın yazıya verdiği cevap yer aldı. Kaymakamlığın cevabında, Intercity’nin de FİYAŞ’ın da işgalci olmadığı, konunun çözüm yerinin ise Kaymakamlık değil, mahkemeler olduğu bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN