İstanbul Park'ın ihalesi tamamlandı! Kazanan şirketi daha önce hiç duymadınız...

İstanbul Park'ın ihalesi tamamlandı! Kazanan şirketi daha önce hiç duymadınız...

Bir dönem Türkiye'deki Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan İstanbul Park pistinin yeni dönemi için düzenlenen ihalede sonuca varıldı. İhaleyi tek katılımcı olan firma kazanırken iddialara göre eski kiracı Intercity ise son anda ihaleye girmekten vazgeçti. İşte İstanbul Park pistinin yeni sahibi...

Eski kiracı Intercity ile yaşanan anlaşmazlıklar doğrultusunda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale 2 Nisan'da sonuçlandı.

İhale şartları birçok yüklenici için oldukça ezici olurken anlaşmanın detaylarından biri Formula 1'i Türkiye'ye getirme zorunluluğuydu. 30 yılı kapsayacak olan bu yeni anlaşmanın tahmini bedeli ise 117 milyon 806 bin 367,89 dolar.

SÜRPRİZ KAZANAN

Öte yandan, ihaleyi kazanan sürpriz firma birçok kişiyi oldukça şaşırttı. İstanbul Park ihalesini Doğa Koleji ve Bilgi Üniversitesi'nin de sahibi olan Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., yani Can Holding kazandı. Şirketin motor sporları adına tecrübesinin olup olmadığı bilinmiyor ancak Can Holding'in sahip olduğu diğer şirketler de dikkat çekiyor. Birden fazla markaya ev sahipliği yapan Can Holding, Energy (akaryakıt sektörü), Awox (Dayanıklı Tüketim Malları), hastane, taşımacılık, otel, beton santrali gibi birçok alanlarda faaliyet gösteriyor.

Aynı zamanda Pirelli Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander'in de ortak olduğu şirket, sözleşmenin tamamlanması için 30 gün içerisinde Formula 1 yönetimi ile görüşüp, 2026'da Türkiye'de yarışın yapılması için gereken belgeleri imzalatmak zorunda.

İHALEDEKİ ÖNEMLİ MADDELER

O dikkat çeken ihale şartları şunlardı:

  • Yüklenici Formula-1 yarışlarının taşınmazda yapılacağını garanti edecek olup, işin sözleşmesi imzalandıktan sonra 1(Bir) ay içerisinde Formula-1 yarışlarının taşınmazımızda yapılmasına ilişkin anlaşma sağlanarak imzalanacak protokolün İdareye bildirilmesi, bunun yapılmaması halinde sözleşmenin fesih edilerek yatırılan teminatların idareye gelir kaydedilmesi.
  • Yüklenici Formula-1 yarışlarının 2026 yılı itibari ile taşınmazda mevcut Formula-1 pistinde başlayacağını taahhüt edecek 2026 yılı dahil bu yıldan sonra yarışların yapılamadığı her yıl için o yıla ait Formula-1 anlaşma bedelinin %25’i kadar bedelin yıllık olarak idareye tazminat ödenmesi.

'ADRESE TESLİM' İDDİASI

Eski işletmeci Intercity'nin ihaleye girmekten son anda vazgeçmesi ise otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci'nin iddialarına göre ihalenin "adrese teslim" olarak yapılması oldu.

Can Holding'in 30 gün içerisinde Formula 1 ile anlaşmayı imzalaması durumunda kendileri resmi olarak 30 yıl boyunca İstanbul Park'ın işletmecisi olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN