İstanbul Park yarış pisti tahliye edilecek! Mahkeme son kararı verdi...

İstanbul Park yarış pisti tahliye edilecek! Mahkeme son kararı verdi...

Geçtiğimiz yıllarda 9 kez Formula 1'e ev sahipliği yapan İstanbul Park, verilen mahkeme kararı ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar tahliye edilecek. 20 yıllık işletme süresi dolduğu için pist, Intercity'den alınıp Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Daha sonrasında ise pist ihaleye açılacak.

BARAN BEKİ | KARAR

9 kez Formula 1'e ev sahipliği yapan İstanbul Park yarış pisti, işletme süresi dolduğu için 31 Aralık 2023 tarihine kadar tahliye edilecek. 160 milyon dolara yap-işlet-devret modeliyle Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan, Formula İstanbul Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) tarafından da 20 yıldır işletilen bu pist, ihaleye çıkmadan önce Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geri teslim edilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 18 Temmuz 2003 tarihinde FİYAŞ ile 20 yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak Türkiye'nin 2011'den sonra Formula 1 takviminden düşmesinin ardından İstanbul Park’ın işletmecisi FİYAŞ, pisti 10 yıllığına kiraya çıkardı. Bu ihalede pist, Intercity'ye kiralandı.

turkish-grand-prix-f1.jpg

30 GÜN İÇİNDE TAHLİYE EDİLECEK

Edinilen bilgilere göre, Intercity'nin anlaşması 18 Temmuz 2023'te sona erdi. Ancak Intercity pisti boşaltmadı. Bu konu taraflar arasında anlaşmazlığa sebep oldu. Yaşanan olaylar basına pek yansımamıştı fakat Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tahliye sürecini 24 Temmuz 2023 tarihinde başlattığı öğrenildi.

Verilen mahkeme kararı ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar tahliye edilmesi gereken pistin boş bir şekilde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerekiyor.

intercity-istanbul-park.jpg

"YENİDEN İHALEYE KATILACAĞIZ"

Gazeteci Emre Özpeynirci, Intercity'nin sahibi Vural Ak'ın konu hakkında yaptığı açıklamaları paylaştı. Açıklamalarda, "Normal bürokratik yazışmalar bunlar. Yeniden ihale açılacak ve biz de ihaleye gireceğiz, sonuç o zaman belli olacak. Kazanırsak kiracı olarak devam edeceğiz, kazanamazsak çıkacağız ve kazanan işletmeye başlayacak." denildi.

Öte yandan, İstanbul Park’ın tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından pist için 2024 yılında yeni bir ihale düzenleneceği açıklandı. Toplamda 9 kez Formula 1'e ev sahipliği yapan bu pistin geleceği ise merak konusu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN