Mustafa Cengiz kimdir | Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu

Mustafa Cengiz kimdir | Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu

37. Galatasaray başkanı belli oldu. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz kimdir? sorusu seçimlerden hemen sonra merak edilmeye başladı. Galatasaray'da seçimler bu gün gerçekleşti.

Seçimlerin hemen sonrasında sosyal medyada Mustafa Cengiz kimdir? sorusu sorulmaya başlandı.  Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in hayatına dair detaylar futbol severler tarafından merak ediliyor. Başkanlık yarışında Cengiz'in karşısında Özbek vardı. 

Mustafa Cengiz kimdir sorusu Galatasaray'ın başkanlık seçiminden hemen sonra sorulmaya başlandı. Galatasaray'da 20 Ocak 2018'de gerçekleştirilen seçimde Dursun Özbek'in karşısında duran Mustafa Cengiz  Gatasaray Başkanlığına seçildi. Peki Mustafa Cengiz kimdir, nerelidir? 37. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in hayatına dair ayrıntılar haber detayda..

18-01/20/mustafa-cengiz.jpg

MUSTAFA CENGİZ'İN YÖNETİM LİSTESİ

Mustafa Cengiz'in Galatasaray Başkanlığı'na seçilmesiyle birlikte Galatasaray Yönetiminde, Asil Üye; Celal Açar, Ahmet Şenkal, PROF. DR. Acar Baltaş, PROF. DR. Nejat Güney, F. Okan Böke, Adil Araboğlu, DOÇ. DR. Emre Erdoğan, Cenk Soyer, H. Hüseyin Toprak, A. Ünal Çeviköz yer aldı. Yedek Üyeler ise şöyle; Mahmut Recevik, M. Ömer Cansever, Dinç Üner, Erol Özmandıracı, Arif Badur.

BAŞKANMUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

Seçimlerden zaferle çıkan Mustafa Cengiz kimdir? Galatasaray başkanlığına adaylığını koyan Mustafa Cengiz, sarı kırmızılı taraftarlar tarafından çok bilinen bir isim değil.

18-01/20/mustafa-cengiz-nereli.jpg

YENİ BAŞKAN NERELİ?

1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğan Mustafa Cengiz, üniversitede Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.

Merkez Birliği (Köy-Koop) dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak görev yaptı. Daha sonra TANSA (Tanzim Satışlar) Genel Müdürü oldu. 28 yaşında genel müdür olan Mustafa Cengiz, o dönem kamunun en genç genel müdürü oldu.

TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı görevinde bulundu. İTO petrol meslek komitelerinde ise sektör temsilciliği yaptı.

23 Mayıs 2015 Sarı-kırmızılıların başkanlık seçiminde yine Dursun Özbek ile yarışan Mustafa Cengiz, yarışı kaybetmişti. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olan Mustafa Cengiz, tüzüğün bugünkü koşullara uyumu konusunda Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiştir.

Mustafa Cengiz, ileri seviye İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN