Son dakika! Aslan ikinci yarıda kükredi... Bursaspor 1 - 2 Galatasaray | MAÇ SONUCU

Son dakika! Aslan ikinci yarıda kükredi... Bursaspor 1 - 2 Galatasaray | MAÇ SONUCU

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, Bursaspor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar oyunun büyük bölümünü 1-0 geride götürdüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Bursaspor Delarge'ın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı yeşil-beyazlı takımın 1-0 üstünlüğüyle geçildi. Galatasaray 73. dakikada Sofiane Fegouli'nin müthiş golüyle eşitliği sağladı. Galatasaray 81'de Tolga Ciğerci'nin golüyle 2-1 öne geçti. Mücadele bu skorla biterken sarı-kırmızılılar 6. hafta sonunda liderlik koltuğuna yeniden oturdu. Tudor'un takımı 16 puanal yükselirken Bursaspor 9 puanda kaldı. Sarı-kırmızılılar ligde bir sonraki hafta Karabükspor'u konuk edecek.

Galatasaray seyir zevki yüksek maçta Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yendi. Konuk ekibi galibiyete taşıyan isimler 2. yarıda attığı gollerle Feghouli ve Tolga Ciğerci oldu. Ev sahibi ekip, 14. dakikada Delarge'ın golüyle 1-0 öne geçmesine karşın, üstünlüğünü koruyamadı.

17-09/24/1742a766daa7018cf054dc1632d3c88b-1506275329.jpg

Haftanın dikkat çeken maçında Bursaspor, Galatasaray'ı konuk etti. İki takımın da galibiyet hesapları yaptığı maçta ev sahibi ekip 14. dakikada 1-0 öne geçti. Galatasaray, golün ardından oyunu rakip yarı alana yıkıp, 11. dakikada penaltı beklese de ev sahibi ekip, kontra ataklarla gol aradı. Muslera'nın, 23. dakikada net golü önlemesi maçın kırılma anlarından biri oldu. 

İlk yarının sonlarına doğru oyunda iyice üstün olan Galatasaray buna karşın, gol bulamadı ve Bursaspor devreyi 1-0 önde tamamladı. 

İkinci yarının ilk 10 dakikası durgun bir görüntüye sahne olurken, 64. dakikada Tudor'dan ilginç bir hamle geldi. Hırvat teknik adam, sağ ve sol bek oyuncuları Latovlevici ve Mariano'yu oyundan alırken, Yasin ve Feghouli'yi sahaya sürdü. Bu değişiklik, 73'te semeresini verdi ve Feghouli cezasahası dışından harika bir vuruşla skoru eşitledi. 

81'de ise Tolga Ciğerci'nin golü geldi. Bu sezon ortaya koyduğu futbolla takımının en golcü ismi olan Tolga, ceza yayı içinden şık bir plase vuruşla ağları havalandırdı ve Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. 

İki takımın kalan dakikalarda çabası sonuç vermedi ve Galatasaray, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Sarı Kırmızılılar, puanını 16'ya çıkararak, en yakın takipçisi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 3'e çıkardı. 

2 maçlık galibiyet serisi sonlanan Bursaspor ise 9 puanda kaldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

 
90' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Aziz Behich geçiyor. Aziz Behich'in ortasını Yasin Öztekin uzaklaştırıyor.
 
87' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Pablo Batalla, Yusuf Erdoğan ile paslaşarak kullanıyor. Yusuf Erdoğan'ın ortasını Tolga Ciğerci kafayla uzaklaştırıyor.
 
81' GOL Galatasaray, Tolga Ciğerci'nin attığı golle 2-1 öne geçiyor.
 
73' GOL Galatasaray, Sofiane Feghouli'nin attığı golle skoru 1-1'e getiriyor.
 
67' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Pablo Batalla geçiyor. Batalla'nın ortası kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.
 
55' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Younes Belhanda geçiyor. Belhanda'nın ortasını Bursaspor savunması uzaklaştırıyor.
 
46' İkinci yarı Pablo Batalla'nın yaptığı santra vuruş ile başlıyor.
 
45' Fırat Aydınus'un düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Bursaspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor.
 
45' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Pablo Batalla geçiyor. Batalla'nın ortasının Fernando, kafayla uzaklaştırıyor.
 
40' Younes Belhanda'nın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Badou Ndiaye'nin gelişine çektiği şut savunmadan dönüyor.
 
35' Mariano'nun sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Bafetimbi Gomis'in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.
 
25' Aziz Behich'in sol kanattan kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasa Galatasaray yarı alanının ilk metrelerinde hareketlenen Bogdan Stancu için ofsayt bayrağı kalkıyor.
17-09/24/66c7b36cbab64ed84e3a9f89e73b061e-1506275311.jpg
 
23' Hızlı gelişen Bursaspor atağında Barış Yardımcı'nın sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Bogdan Stancu'nun yerden çektiği şutu kaleci Fernando Muslera ayağı ile kornere uzaklaştırıyor.
 
23' Bursaspor ceza sahasına yakın bir bölgeden sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Younes Belhanda geçiyor. Belhanda'nın ortası savunmadan sekip arka direkte bulunan Bafetimbi Gomis'e geliyor. Gomis'in çektiği şut savunmadan dönüyor.
 
17' Mikel Agu'nun Fernando Reges'e yaptığı faulün ardından Bursaspor yarı alanının ortalarından kazanılan serbest vuruşta topun başına Younes Belhanda geçiyor. Belhanda'nın ortası herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.
 
14' GOL Bursaspor, Dzon Delarge'nin attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sol kanatta topla buluşan Jires Kembo-Ekoko, Mariano'dan sıyrıldıktan sonra yerden pasını ceza sahası içerisine gönderiyor, Fernando'dan seken topla arka direkte buluşan Dzon Delarge'nin çektiği şut Galatasaray ağları ile buluşuyor.
 
10' Bu dakikalarda her iki takım da orta sahada çok fazla pas hatası yapıyor.
 
5' Sağ kanatta topla buluşan Dzon Delarge, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor, bu orta ile ön direkte buluşan Bogdan Stancu'nun vuruşu etkisiz oluyor.
 
1' Karşılaşma Bafetimbi Gomis'in yaptığı santra vuruş ile başlıyor.
 
17-09/24/a70c5e00501ff7219f68e6c703a59799-1506275351.jpg
 
KADROLAR

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Rodrigues, Tolga, Gomis

Bursaspor: Harun, Barış, Ekong, Titi, Aziz Behich, Agu, Badu, Batalla, Delarge, Kembo, Stancu

GALATASARAY’IN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

İki takım arasında oynanan lig maçlarında Galatasaray’ın üstünlüğü var. Süper Lig’de 97 kez kozlarını paylaşan iki ekibin randevularında sarı kırmızılı ekip 50, yeşil beyazlı ekip ise 22 galibiyet elde ederken 25 maç da berabere sonuçlandı. Rakibini toplamda son 15 maçtır yenemeyen Bursaspor, son olarak 28 Ocak 2012’de Bursa’da oynanan lig maçını Pablo Martin Batalla’nın golüyle 1-0 kazanmıştı.

BURSASPOR 6 MAÇTIR EVİNDE DE YENEMİYOR

Bursaspor, evinde de Galatasaray galibiyetinin özlemini çekiyor. Ligdeki 2008-09 sezonundan itibaren sarı kırmızılı ekibi sahasında ağırladığı üst üste 4 maçı da kazanan yeşil beyazlı ekip, Bursa’da oynanan sonraki 6 maçında ise galip gelemedi. Bu süreçte söz konusu maçların 3’ünü kazanan Galatasaray geçen sezon oynanan son maçta da Bursa’dan 5-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN