Yabancı değil Demba Ba ile Sow

Yabancı değil Demba Ba ile Sow

Türk futbolunun en çok benimsediği yabancılardan olan, içimizden biri halinde gelen sempatik ikili, geleceklerini İstanbul’da inşa etme kararı aldı. Demba Ba ve Moussa Sow, kuracakları futbol akademisi ile Türk gençlerine hizmet verecek. İkili ilk etapta Anadolu yakasında yer bakmaya başladı.

KARAR ÖZEL / MUSTAFA ÖZTÜRK

Biri Fenerbahçe’de, diğeri Beşiktaş’ta parladı... İkisi de hem kendi taraftarının sevgisini kazandı hem de rakip taraftarların saygısını... Kısa sürede içimizden biri haline geldiler... Onlar da Türkiye’yi ve Tülk halkını çok sevdi. Fenerbahçeli Moussa Sow ve Beşiktaşlı Demba Ba o kadar bizden oldular ki; geleceklerini de İstanbul’da inşa etmeye karar verdiler. Senegalli iki futbolcu, Türk çocuklarını yetiştirmek için İstanbul’da futbol akademisi açmak için kolları sıvadı.

Her ikisi de kulüplerinde kiralık oynayan ve seneye büyük olasılıkla başka ülkelerde top koşturacak olan Demba Ba ve Sow, İstanbul’la bağlarını koparmamak için ilk hamleyi yaptı. Senegalli futbolcular, İstanbul’un Anadolu yakasında futbol akademisi açmak için yer bakmaya başladı. İlk etapta Anadolu yakasında kuracakları okulla Türk gençlerini yetiştirecek olan ikili, aynı zamanda İstanbul’da yaşayan Afrikalı göçmenlere de imkan tanıyacak.

UMREYE DE BİRLİKTE GİTMİŞLERDİ

Demba Ba ve Moussa Sow’un aktif futbol hayatlarını sonlandırdıktan sonra bu akademi ile daha fazla ilgilenerek zamanlarının önemli bir bölümünü İstanbul’da geçirmeyi planladığı da belirtiliyor.

Senegal Milli Takımı’nda birlikte forma giyen ikilinin çok yakın arkadaş olduğu biliniyor. Sow yurt dışında oynarken İstanbul’a gelişlerinde Ba’nın evinde kalıyor, Ba da Çin’de oynarken İstanbul’a geldiğinde Sow’un konuğu oluyordu. İnançlı insanlar olan ve gol sevinçlerinde bile bunu vurgulayan Ba ile Sow, umre ve hac ziyaretlerini de birlikte gerçekleştirmişlerdi. Fransa doğumlu olan her iki futbolcu, kuracakları futbol akademisi ile dostluklarını iş ortaklığına da dönüştürmüş olacak.

17-04/29/29krs9-erdooo-1493423457.jpg

Dem Ba ile Moussa Sow, umre ve hac ziyaretlerini de birlikte gerçekleştirmişlerdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN