Sporda madalyalar kadınlardan

Sporda madalyalar kadınlardan

2018'de dünya ve Avrupa şampiyonalarındaki bin 118 madalyanın 431'i, lisanslı sporcularımızın yaklaşık 3'te birini oluşturan kadınlardan geldi. Kadın sporcular, başarı oranında erkekleri geçti.

Online şans oyunları platformu Misli.com tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerinden yola çıkıarak yapılan araştırma Türk kadını ile ilginç gerçekleri ortaya çıkardı. Yarın kutlanacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Türk sporunda kadınların konumuna dikkat çekmek amacıyla yapılan araştırmaya göre Türkiye'de lisanslı her 3 sporcudan biri kadın. 2018 sonu itibarı ile ülkemizdeki toplam lisanslı sporcu sayısı 4 milyon 907 bin 955 iken bu rakamın 1 milyon 646 bin 102'sini kadınlar oluşturdu.

207 bin kadın sporcuya sahip İstanbul bu alanda en zengin kent. Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Gaziantep, Adana ve Konya da kadın sporcu sayısı 40 binin üzerinde olan iller. Türkiye'de 100 binin üzerinde lisanslı sporcuya sahip 10 şehir bulunurken, 100 binin üzerinde kadın sporcu sayısına sahip tek kent ise İstanbul...

Araştırmanın en çok ilgi çeken noktası ise kadın sporcularımızın madalya oranında erkekleri geride bırakmış olması. Konuyla ilgili rakamları ortaya koyan Misli.com Kurumsal İletişim Müdürü Nazlı Öztürk, “Kadın sporcularımıza verilen küçük bir destek bile harika sonuçlar doğuruyor. 2018'de dünya ve Avrupa şampiyonalarında derece alan sporcu sayımız bin 085. Kazanılan madalya sayısı ise bin 118. Ve madalyaların 431'i kadın sporcularımız tarafından elde edilmiş. Sayıca erkeklerin 3'te biri oranında olmasına karşın madalyaların yarısına yakını kadınlarımız tarafından kazanılmış. Bu inanılmaz bir başarı” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN