Suriye’de ÖSO’ya bağlı silahlı gruplar Astana barış görüşmelerinden çekildi

Suriye’de ÖSO’ya bağlı silahlı gruplar Astana barış görüşmelerinden çekildi

Esed rejimine karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplar, Astana toplantısı öncesinde, barış görüşmelerini durdurduklarını açıkladı.

Esad rejimine karşı silahlı mücadele veren Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplar, Astana toplantısı öncesinde, barış görüşmelerini durdurduklarını açıkladı.

"İRAN GÜÇLERİ GERİ ÇEKİLMELİ"

Grupların açıklamasında, İran destekli güçler geri çekilene kadar "Türkiye ve Rusya tarafından öncülük edilen ateşkes ve barış görüşmelerine" katılmayacakları belirtildi.

ÖSO şemsiyesi altında mücadele eden silahlı gruplar dün gece yaptıkları açıklamada, İran destekli milislerin elde edeceği her türlü toprak kazanımının, Rusya ve Türkiye'nin aracılığıyla sağlanan hassas ateşkes anlaşmasının sonunu getireceğini de belirttiler.

Suriye Al-Watan gazetesi ÖSO’ya bağlı grupların Suriye mevzilerine defalarca ateş açtığını iddia etti.

TERÖR MEVZİLERİ VURULDU

Suriye Arap Ajansı SANA da ateşkes anlaşmasının dışında olan IŞİD ile Nusra Cephesi mevzilerine saldırıldığını duyurdu.

Türkiye ve Rusya'nın öncülüğündeki ateşkes geçen Cuma günü yürürlüğe girmiş ve barış görüşmelerinin Kazakistan'ın başkenti Astana'da bu ay içinde yapılması kararlaştırılmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılması planlanan barış görüşmeleri öncesinde sağlanan ateşkes anlaşmasını Cumartesi günü onaylamıştı.

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN