Taliban lideri Mansur, örgüt içi çatışmada ağır yaralandı

Taliban lideri Mansur, örgüt içi çatışmada ağır yaralandı

Taliban komutanları arasında çıkan silahlı çatışmada dört kişinin öldüğü, örgüt lideri Molla Ahtar Mansur'un ağır yaralandığı bildirildi.

Afganistan'da faaliyet gösteren Taliban'da, örgüt lideri Molla Ömer'in ölümünden sonra başlayan iç çatışmalar devam ediyor. Taliban'ın yeni lideri Molla Ahtar Mansur'un, örgüt komutanları arasında çıkan silahlı çatışmada ağır yaralandığı bildirildi.

Afganistan Başkan Yardımcısı Sultan Faizi, AFP'ye yaptığı açıklamada "Mansur ağır yaralandı ve acilen hastaneye kaldırıldı. Hayatta kalıp kalmadığından emin değiliz" dedi.

Dört kişi öldü

AFP, Afgan istihbarat kaynakları ile Mansur'a yakın Taliban üyelerinin olayı doğruladığını belirterek yaşanan çatışmada dört kişinin öldüğünü aktardı. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid ise iddiaları yalanlayarak komutanlar arasında silahlı bir çatışmanın yaşanmadığını söyledi.

Molla Ömer ölünce örgüt bölünmüştü

Molla Ahtar Mansur, örgütün lideri Molla Ömer'in ölümünden sonra 31 Temmuz'da Taliban'ın yeni lideri olarak açıklanmıştı. Molla Ömer'in ölümü, Taliban içinde fraksiyonların ortaya çıkmasına neden olmuş, bazı gruplar Mansur'un liderliğini kabul etmemişti. Son çatışmanın da fraksiyonlar arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN