Tarihi camideki müzeye tablo jesti 

Tarihi camideki müzeye tablo jesti 

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur’da Osmanlı döneminden kalma el yazımı Kur’an-ı Kerim koleksiyonu bulunan Ba’alwie Camisi’ni ziyaret etti.

Yıldırım ve bakanlar, camiye gelişlerinde yetkililerce karşılandı. Soyu Osmanlı Devletine uzanan al-Attas ailesi tarafından 1954’te yaptırılan camiyi gezen Yıldırım, İmam Syed Hassan al-Attas’tan camiye ilişkin bilgi aldı. Yıldırım, üç kuşaktan bu yana aynı aileden gelen imamların görev yaptığı cami içindeki müzede bulunan Kur’an-ı Kerim koleksiyonunu inceledi. Görevlilerle fotoğraf çektiren Başbakan, camideki müzeye üzerinde hat sanatıyla “Bütün Müslümanlar kardeştir” yazan tablo hediye etti. Yıldırım, Osmanlı Padişahı İkinci Abdülhamid’e ait yağlı boya tabloyla da yakından ilgilendi. Müzede, 600 yıllık olduğu tahmin edilen Kur’an-ı Kerim ile İstanbul’da basılan ilk Kur’an-ı Kerim’in de bulunduğu öğrenildi. Yıldırım daha sonra Vietnam’a geçerek bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştiren ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN