Tekirdağ ve Bursa'dan sonra Ege Denizi'nde deprem

Tekirdağ ve Bursa'dan sonra Ege Denizi'nde deprem

Son depremler vatandaşları telaşlandırdı. Tekirdağ ve Bursa'dan sonra Ege Denizi'nde deprem meydan geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi yaşanan depremler için ne dedi? Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini merak eden vatandaşlar için derledik.

Vatandaşlar gerçekleşen son depremleri araştırmaya başladı. Tekirdağ'da 3.1 şiddetinde meydana gelen depremden kısa bir süre sonra Ege Denizi'nde de 4.3 şiddetinde deprem meydana geldi. İşte bu gün yaşanan depremin detayları ve son depremler...

EGE DENİZİ'NDE KORKUTAN DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.54'te Ege Denizi açıklarında 4,3 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin yaklaşık 33 kilomet derinlikte meydana geldiği açıklandı. 

TEKİRDAĞ YENİKÖY'DE 3.1 ŞİDDETİNDE DEPREM

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Tekirdağ Yeniköy açıklarında saat 17.02'de, 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Son dakika olarak duyurulan deprem olayında, Depremin şiddetine bağlı olarak kısa süreli panik yaşandı. Depreme ilişkin can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi yer almadı.

BURSA'DA DEPREM

Bursa'da saat 09:45'te deprem oldu. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 3.0 olarak açıkladı. Deprem anını yaşayanlar sosyal medya hesaplarından depremin etkisinin 'korkutan' düzeyde olduğunu yazdı. Depremde ilk belirlemelere göre can kaybı ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Merkez Osmangazi ilçesinde sabah 9.45’te yerin 5.7 kilometre derinliğinde 3.0 şiddetindeki deprem kısa süreli paniğe sebep oldu. Şehir merkezinin yanı sıra Gemlik’te de hissedilen depremde herhangi bir hasar meydana gelmedi.Bursalı vatandaşlar deprem sarsıntısının korkuttuğunu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Haftasonu Bursa’nın Mudanya ilçesinde de 3,8 büyüklüğünde deprem olmuştu.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN