Temsa'dan hem yerli hem elektrikli çevre dostu otobüs müjdesi

Temsa'dan hem yerli hem elektrikli çevre dostu otobüs müjdesi

Türkiye’nin öncü otomotiv şirketlerinden Temsa, Adana’daki üretim merkezinde MD9 electriCITY modelini görücüye çıkardı. İlk yerli otobüsün müjdesini veren Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun, “Yerli ve elektrikli otobüsümüzü de Haziran ayında tanıtacağız” dedi. 

[Karar]
ALİ YILDIRIM - ADANA

Otobüs ve midibüs segmentinde üretim ve ihracat yapan Türkiye’nin önde gelen otomotiv şirketlerinden TEMSA, yeni elektrikli otobüsü MD9 electriCITY’yi Adana’da görücüye çıkardı. İlk olarak 1968 yılında Adana’da kurulan Temsa, otobüs ve midibüs segmentinde 2015’i lider olarak kapattı. Üretimin 3’te 1’ini ihraç eden Temsa, Amerika’ya yıl sonuna kadar 1000 adet otobüs satacak. 5 bin 500 metre kare alanda üretim yapan şirket, yeni elektrikli otobüs modeli olan MD9 electriCITY çevreci kimliği ile öne çıkıyor.

Taşımacılık sektörünün ihtiyaçlarına göre geliştirilen elektrikli model MD9, daha az parça sayısıyla, yağ gibi yan ürünler ya da bakım gerektirmeden, daha kısa sürede üretilebiliyor. Tamamen Temsa mühendisleri tarafından geliştirilen ve 2 yılda ortaya çıkan modelden yıl sonuna kadar 3 adet üretilecek.

66 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, taşımacılık sektörüne yeni bir soluk getiren MD9 electriCITY’nin enerji tüketimi, çevreye duyarlılık ve verimlilik özellikleriyle öne çıktığını söyledi. Kurtul, Türk mühendisler tarafından geliştirilen otobüsün ilk yolculuğunun Adana’da, Adana halkı için yapılmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Kurtul sözlerine şöyle devam etti: “Temsa Otobüs, 2015 yılında sekiz yeni ürün lansmanına ek olarak, rekor üretim ve ihracat ile satışlarını yüzde 30, operasyonel karlılığını ise yüzde 39 artırdı. Bugün araçlarımızı 66 farklı ülkeye ihraç ediyoruz.”

TÜRK MÜHENDİSLER YAPTI

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun, “ASELSAN ile çalışmalarını yürüttüğümüz yüzde yüz yerli elektrikli otobüsümüzü de Haziran ayında tanıtacağız. 2016’da otobüs pazarında tüm segmentlerde pazar lideri olacağımıza inanıyoruz ve yıl sonunda tam 25 ürünümüz pazarda olacak” dedi. Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, “İlk adımı Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte atıyoruz. Bugün ilk MD9 electriCITY aracımızı teslim edeceğiz. Belli bir süre Adana’da hizmet verecek otobüsümüz ile Adanalı hemşerilerimize kent içi ulaşımda daha sessiz ve çevreci bir ulaşım deneyimi yaşatacağız” dedi.

25 ÜRÜN PAZARA ÇIKACAK

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun, “ASELSAN ile çalışmalarını yürüttüğümüz yüzde yüz yerli elektrikli otobüsümüzü de Haziran ayında tanıtacağız. 2016’da otobüs pazarında tüm segmentlerde pazar lideri olacağımıza inanıyoruz ve yıl sonunda tam 25 ürünümüz pazarda olacak” dedi. Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, “İlk adımı Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte atıyoruz. Bugün ilk MD9 electriCITY aracımızı teslim edeceğiz. Belli bir süre Adana’da hizmet verecek otobüsümüz ile Adanalı hemşerilerimize kent içi ulaşımda daha sessiz ve çevreci bir ulaşım deneyimi yaşatacağız” dedi. Daha ucuz maliyeti olan gece elektriği kullanıldığında yıllık bu rakam 36 bin liradan 21 liraya kadar düşecek. 100 kw güce sahip olacak otobüsün maksimum torku 2200 Nm. Çevreye duyarlı olan yeni elektrikli model 83 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN