TEOG 3. nakil sonuçları sorgulama | MEB TEOG sonuçları tıkla öğren - Son dakika haberleri...

TEOG 3. nakil sonuçları sorgulama | MEB TEOG sonuçları tıkla öğren - Son dakika haberleri...

MEB 2016 TEOG 3. nakil ve yerleştirme sonuçları hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sizde haberimizden Temel öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı nakil sonuçlarını takip edebilir ayrıntıları bulabilirsiniz. Pazartesi günü başlayan başvurular Cuma günü son buldu. Adaylar ise şimdi nakil sonuçlarını sorgulatmaya başladı. İşte 2016 MEB TEOG son nakil sonuçları hakkında merak ettikleriniz.

TEOG 3. nakil sonuçları: Binlerce adayın merakla beklediği TEOG 3. nakil sonuçları açıklanması bekleniyor. Tercih işlemlerini yapan adaylar sonuçları MEB tarafından meb.gov.tr adresinden öğrenecekler. Sizde haberimizde verdiğimiz bağlantı linkine tıklayarak sonuçlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. MEB boş kontejyanlar listesini geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı. e-okul üzerinden giriş yaparak boş kontejyan listesinden tercih yapan adaylar başvuru işlelerini sonlandırdı. TEOG 3. nakil başvuruları süreci 2 Eylül'de sona erdi. Herhangi bir liseye yerleşemediyseniz ve başvurunuzu yapmadıysanız bundan sonra açıköğretim sistemi devreye girecek. Size yazımızdan sonuçları takip edebilir sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Tercihlerini yapan öğrenciler sabırsızlık içinde TEOG Tercih Sonuçları Sorgulamasının yapılacağı günü beklemektedirler. Eğitim hayatının önem taşıyan ilk basamaklarından biri lise sürecidir. Lise hayatı boyunca almış olduğunuz eğitimler ile üniversite tercihleriniz şekillenecektir. Bu açıdan lise dönemi öğrenciler için büyük önem taşımaktadır.

TEOG TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

TEOG tercih süresince adaylara 25 tercih hakkı verilmiştir. Adaylar bu tercihleri diledikleri gibi yapmışlardır. TEOG Tercih Sonuçları Sorgulaması yapan ve hiçbir okula yerleşememiş olan adaylar otomatikman açık liseye kayıt edileceklerdir. TEOG Tercih Sonuçları Sorgulaması online bir işlemdir yani sonuç belgeniz elden veya posta yoluyla size teslim edilmez. Belirlenen tarihler içerisinde online olarak sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Yazımızın bu bölümünde TEOG Tercih Sonuçları Sorgulamasının nasıl yapılacağını anlatacağız. TEOG Tercih Sonuçları Sorgulaması işleminizi sitemiz üzerinden yapmak isterseniz yazımızın bitiminde vermiş olduğumuz bağlantıyı kullanabilirsiniz. İlk olarak yazımızın bitiminde vermiş olduğumuz bağlantıyı açınız.

16-09/02/screenshot_2-1472812074.jpg

Bağlantıyı açmanız halinde yukarıda ki sayfaya yönlendirileceksiniz bu sayfada T.C. kimlik numaranızı, Doğum tarihinizi ve doğrulama kodunu yazınız. Daha sonra “Tamam” butonuna tıklayınız. Bu işlemi kullanarak 12 Ağustos tarihi itibari ile sitemiz üzerinden TEOG Tercih Sonuçları Sorgulamanızı yapabilirsiniz.

BAŞVURU YAPMAYAN ADAYLAR AÇIKLİSELERE GİDECEK

Adayların merak ettiği konuların başında gelen bir diğer konuda tercih yapıp yerleşemediği ve tercih yapmadığı halde yerleşemeyenlerin durumu oldu. Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da 9 Eylül’e dek kayıtlarını yaptırmazlarsa onlar da açık liseye kaydedilecek.

Öğrencilerin başarılarını ölçmeyi hedefleyen sınavlardan bir tanesi olan TEOG, 8. sınıf öğrencileri için yapılmaktadır. 12 merkezli olan bu sınavda Matematik, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular sorulmaktadır. Merkezi sınavlar bünyesinde 8. sınıf öğrencileri ilk dönem 6 ikinci dönem 6 olmak üzere 12 ortak sınava girerler. Bu sınavlar için 3 yazılısı olan dersler ile alakalı 2, 2 yazılısı olan dersler ile alakalı ise 1 yazılı sınav ortak olarak yapılır. Bu ortak sınavlarda 20 tane soru sorulur ve soruların tamamı çoktan seçmeli olmaktadır. Her bir dönemde 2 gün boyunca süren bu sınav boyunca okullar diğer öğrencilere tatil edilir.

TEOG 3. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15-19 Ağustos : 1. TEOG nakil dönemi, 22 Ağustos : 1. TEOG nakil sonuçları,

22-26 Ağustos : 2. TEOG nakil işlemleri, 26 Ağustos : 2. TEOG nakil sonuçları,

29 Ağustos – 2 Eylül : 3. TEOG nakil dönemi ve de son olarak 2 Eylül : 3. TEOG nakil sonuçlarıdır.

26 Ağustos tarihinde belli olan TEOG nakil sonuçlarından sonra artık nakil işlemi yapan öğrencilerin gidecek oldukları liseler belirlenmiştir. Yapılan bu TEOG nakil sonuçlarından sonra hala daha bir liseye yerleşmemiş olan öğrenciler varsa onlarda son olarak üçüncü nakil işlemlerini gerçekleştirmek için beklerler. MEB tarafından titizlikle takip edilen işlemlerle ilgili son olarak TEOG 3. Nakil ve başvuru sonuçları 5 Eylül Pazartesi günü açıklanacaktır...

TEOG 3. NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI...

Yukarda verdiğimiz linkten MEB internet sitesine ulaşanbilir bu sayfada yer alan "SINAVLAR" kısmından TEOG 3. nakil sonuçlarını öğrenebilirsiniz...

16-09/02/screenshot_1-1472812085.jpg

TEOG 3. TERCİH SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Adayların merak la beklediği TEOG 3. nakil sonuçları 29 Ağustos Pazartesi günü başladı nakil işlemleri 2 Eylül Cuma günü sona erdi. Liseye kayıt olacak öğrencilerin merakla beklediği TEOG 3.nakil sonuçlarının açıklanma tarihi de MEB tarfından belli oldu. MEB’in TEOG takvimine göre 3. nakil sonuçları 5 Eylül Pazartesi günü ilan edilecek ki aynı gün tercih sonuçları açıklanacak. MEB konu hakkında açıklamalar yaparken TEOG 3. nakil sonuçları saat 10:00'da belli olacak. Öğrenciler bu saatten itibaren meb.gov.tr adresinden hizmete giriş yapabilecekler.

MEB 2016/2017 SINAV TAKVİMİ

MEB açıklanan 2017 yılı sınav uygulama takvimine göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında düzenlenecek ikinci dönem merkezi ortak sınavlar, 26-27 Nisan 2017'de gerçekleştirilecek. Bakanlığın internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre, açık öğretim ortaokulu-açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi birinci dönem sınavları, 7-8 Ocak 2017'de, ikinci dönem sınavları 18-19 Mart 2017'de, üçüncü dönem sınavları ise 1-2 Temmuz 2017'de yapılacak.

MEB'in geçen yıl açıkladığı takvimde, TEOG kapsamında düzenlenecek birinci dönem merkezi ortak sınavların 23-24 Kasım 2016'da, mazeret sınavlarının da 10-11 Aralık 2016'da yapılacağı açıklanmıştı.

MEB'in 2017 sınav takvimine göre, TEOG kapsamında yapılacak ikinci dönem merkezi ortak sınavlar 26-27 Nisan 2017'de, mazeret sınavları da 20-21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (2017/PYBS) 10 Haziran 2017'de düzenlenecek.

Öte yandan, MEB, bu yıl altıncı kez düzenlediği Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri teorik sınavlarının gelecek yıl beş defa düzenlenmesini ve sınavların adayların ulaşım sıkıntılarını dikkate alarak, saat 14.00'de başlatılmasını kararlaştırdı.

MEB 2016 TEOG 3. nakil ve yerleştirme sonuçları hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sizde haberimizden Temel öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı nakil sonuçlarını takip edebilir ayrıntıları bulabilirsiniz. Pazartesi günü başlayan başvurular Cuma günü son buldu. Adaylar ise şimdi nakil sonuçlarını sorgulatmaya başladı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN