TEOG puan hesaplama robotu: MEB puan hesaplama robotu nasıl kullanılır? | Sonuçla karşılaştır

TEOG puan hesaplama robotu: MEB puan hesaplama robotu nasıl kullanılır? | Sonuçla karşılaştır

TEOG sınav sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrenci TEOG puan hesaplama robotunu merak ediyor. Veliler ve öğrenciler e okul sisteminden öğrendikleri sınav notu ile TEOG sınavı puan hesaplama robutu ile yaptıkları hesaplamayı karşılaştırmak istiyor. Peki MEB puan hesaplama robotu nasıl kullanılır?Haberimizden puanınızı hesaplayabilir ve sınav hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz. İşte MEB TEOG puan hesaplama robotu...

TEOG puan hesaplama işlemleri haberimizde. Milyonlarca öğrenci bugün TEOG sonuç ları açıklanınca notunu öğrendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye genelinde yapılan merkezi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı sonuçlarının belli olması ile sınava giren öğrencile ve veliler açıklanan sınav notu ile MEB puan hesaplama robotuyla yapılan hesaplamayı karşılaştırıyor. MEB TEOG robotu ile puanınızı kolayca hesaplayabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretme Geçiş (TEOG) sınavına hazırlanan öğrenciler e okul giriş yaparak notunu öğrendi. Şimdi aldıkları notun düşük mü yüksek mi olduğunu merak ediyor. 2017 TEOG puan hesaplama robotu ile karşılaştırma yapma imkanları var. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik 23-24 Kasım’da yapılan ortak sınavlara Türkiye genelinde 1 milyon 190 bin 826 öğrenci katıldı.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

TEOG'da 8. sınıf öğrencileri her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılıyor. Yani öğrenciler bir sene içinde 12 sınava girmiş oluyor. Her ortak sınavda 20 soru soruluyor. Bu sınavlardaki her sorunun değeri 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu, tıpkı yazılıda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendiriliyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA ROBOTU 2017 İÇİN TIKLAYINIZ...

Her iki dönem içinde ayrı ayrı Ağırlıklandırılmış TEOG Ortak Sınav Puanı hesaplanır. Bu puanlar hesaplanırken,

-Türkçe 4

-Matematik 4

-Fen ve Teknoloji 4

-İnkılap Tarihi 2

-Yabancı Dil 2

-Din Kültürü 2

ortak sınavlarda elde ettiği puanlar, herbir dersin ağırlık katsayıları ile çarpılarak 700 üzerinden Ağırlıklandırılmış TEOG Puanı elde edilir. 700 üzerinden hesaplanan TEOG Ortak Sınav Puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf Yıl Sonu Başarı Puanları eklenip 2'ye bölünerek TEOG Yerleştirme Puanı hesaplanır.

TEOG PUAN HESAPLAMA ROBOTU NASIL KULLANILIR?

TEOG sınavı öncesinde öğrencilere pek çok konuda avantaj sağlayan ve öğrencilerin zorlu sınava hazırlanmasında yardımcı olan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ODSGM) kendi bünyesinde barındırdığı TEOG puan hesaplama robotu ile de sınav sonrasındaki sürece dair soru işaretlerine azaltıyor.

Çeşitli duyuruların, testlerin ve ders videolarının yer aldığı ODSGM sayfasının online uygulamalarından olan “Sorgulama” sayfasından 1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1), 2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2), Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) ve Yerleştirmeye esas puanı (YEP) kısa sürede hesaplanabiliyor.

ODSGM PUAN HESAPLAMA ROBOTU

Hesaplamanın gerçekleşmesi için tek yapılması gereken 1. ve 2. ortak sınavlardaki doğru sayısını girmek. Ancak TEOG puan hesaplama robotunun doğru sonuç verebilmesi için 6, 7, ve 8. sınıf başarı puanlarına dair bilginin de sayfaya işlenmiş olması gerekiyor.

TEOG YEP PUANI HESAPLAMA 2017

700 üzerinden hesaplanan Teog ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir.
6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 85,97
7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90,78
8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 97,88
Teog Yerleştirme Puanı = ( 639.7222 +85,97 +90,78 +97,88 )/2 = 457.1761

YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

DERSLERİN AĞIRLIK KATSAYILARI

Türkçe 4, Matematik 4, Fen Bilimleri 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 2, Yabancı Dil 2 şeklinde toplam 18 olacaktır.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI HESAPLAMASI

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLANMASI

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG sınav sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrenci TEOG puan hesaplama robotunu merak ediyor. Veliler ve öğrenciler e okul sisteminden öğrendikleri sınav notu ile TEOG sınavı puan hesaplama robutu ile yaptıkları hesaplamayı karşılaştırmak istiyor. Peki MEB puan hesaplama robotu nasıl kullanılır?Haberimizden puanınızı hesaplayabilir ve sınav hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz. İşte MEB TEOG puan hesaplama robotu...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN