TEOG soru ve cevapları EBA'da eba.gov.tr cevap anahtarı tıkla öğren! 2016 2017

TEOG soru ve cevapları EBA'da  eba.gov.tr cevap anahtarı tıkla öğren! 2016 2017

EBA'da yayınlanan TEOG soru ve cevapları haberimizde... TEOG sınav sonuçları açıklanınca öğrenci ve veliler yeniden soru ve cevaplara bakma ihtiyacı hissetti. Soru ve cevapları EBA tarafından yayınlanmıştı. Tüm soruların cevaplarını videolu olarak öğrenebilirsiniz. MEB TEOG sınavı cevap anahtarı haberimizde. Tüm derslerin soruları EBA sistemi üzerinden açıklandı. İşte 2016 TEOG soruları ve cevapları...

Öğrencilerin 23-24 Kasım'da yapılan TEOG sınavı maratonu sonçların açıklanmasıyal sona erdi. Veliler ve öğrenciler yeniden soru ve cevapları merak etmeye başladı. TEOG sınavı soru ve cevapları EBA sistemi üzerinden paylaşılıyor. Verdiğimiz linlten cevap anahtarını öğrenebilir ve soruların çözümlerini videolu olarak görebilirsiniz. Yapılan 1. Dönem sınavında öğrencileri en çok Türkçe dersi zorladı. Haberimizden MEB TEOG sorularını ve cevaplarını sizlerle paylaşıyoruz.

MEB tarafından TEOG sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen sınavın soru ve cevaplarını içeren videolar, saat 14.00'ten itibaren "www.eba.gov.tr" adresinde yayınlandı. MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, dün ve bugün gerçekleştirilen ortaokul 8'inci sınıf birinci dönem merkezi ortak sınavının soru ve cevaplarını içeren videolara, saat 14.00'ten itibaren Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) "www.eba.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

TEOG TÜRKÇE SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG MATEMATİK SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG FEN BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG TARİH SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG İNGİLİZCE SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG soruları ve cevapları, ikinci oturumun tamamlanmasının ardından öğrenciler ve öğretmenler tarafından araştırılmaya başlandı. İlk oturum ve ikinci oturum sınavlarında, işaretlediği soruların doğruluğunu tespit etmek isteyen öğrenciler, TEOG soruları ve cevapları kitapçıkları aracılığıyla yanıtlarını gözden geçirecek. İkinci oturumda Fen Bilimleri, İnkilap Tarihi ve Yabancı Dil soruları ile karşılaşan öğrencilerin bu oturumdaki yanıtları, TEOG soruları ve cevapları kitapçığından teyit edilecek.

TEOG SORULARI NASILDI?

TÜRKÇE: Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı Türkçe dersinde bilgi ağırlıklı ve seçici sorulardı. Eski müfredatla çalışan öğrencilerin hata olasılığı yüksekti.

MATEMATİK: Orta zorluk derecesinde sorular, geçen yıla benziyor. Bilgi ağırlıklı ve birden fazla konu arasında bağlantı kurulmasını gerektiren sorular vardı

DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ: Geçen döneme göre TEOG Din Kültürü Ahlak Bilgisi soruları daha kolaydı. Öğrenciler bu alanda zorlanmadan soruları cevapladılar.

 

TEOG SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDEBİLİRİM?

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecektir.

Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN