TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soru ve cevapları açıklandı mı?- TEOG puan hesaplama

TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soru ve cevapları açıklandı mı?- TEOG puan hesaplama

TEOG sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları sona erdi. Peki, TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? 2015 TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TEOG mazeret sınavları ne zaman? TEOG ortak sınavları hakkında bütün detaylar haberimizde...

MEB, TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soru ve cevapları açıklandı mı?TEOG ortak sınavları bu hafta 25 Kasım Çarşamba günü ile 26 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek. TEOG sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları sona erdi. Peki, 2015 TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TEOG mazeret sınavları ne zaman? 2015 TEOG ortak sınavları hakkında bütün detaylar haberimizde...

TEOG'un ilk oturumda Türkçe, matematik, din kültürü sınavları yapıldı

2015 TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Bugün gerçekleştirilen TEOG ortak sınavlarının soru ve cevapları henüz açıklanmadı. 2015 TEOG sınav soruları erişime açıldığı andan itibaren haberimizdeki yerini alacak. Ortak sınavların ilk oturumu, yurt içinde 970 merkez, 16 bin 237 okul, 91 bin 349 salonda; yurt dışında ise 7 ülke, 14 merkez, 22 okulda gerçekleştirildi. 

TEOG 8. SINIF TÜRKÇE SORU VE CEVAPLARI-2015

TEOG 8. SINIF MATEMATİK SORU VE CEVAPLARI-2015

TEOG 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORU VE CEVAPLARI-2015

Yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayan sınavlarda, öğrenciler bugün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika oldu. TEOG mazeret sınavları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığın sınav takvimine göre, 1. dönem ortak sınavlar 25 ve 26 Kasım 2015, mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık 2015'te yapılacak. 2. dönem ortak sınavlar ise 27 ve 28 Nisan 2016, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek. İlk dönem TEOG sınav sonuçları ise, 2016 Ocak ayı içinde belli olacak ve öğrencilere açıklanacaktır. Bunun ardından, ikinci dönem TEOG sınavları ise, 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacaktır. 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci dönem TEOG sınavına giremeyen öğrenciler ise, 14-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak olan TEOG mazeret sınavına girebileceklerdir.

TEOG puan hesaplaması nasıl yapılır? 

TEOG'da 8. sınıf öğrencileri her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılıyor. Yani öğrenciler bir sene içinde 12 sınava girmiş oluyor. Her ortak sınavda 20 soru soruluyor. Bu sınavlardaki her sorunun değeri 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu, tıpkı yazılıda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendiriliyor.

Her iki dönem içinde ayrı ayrı Ağırlıklandırılmış TEOG Ortak Sınav Puanı hesaplanır. Bu puanlar hesaplanırken,

-Türkçe 4

-Matematik 4

-Fen ve Teknoloji 4

-İnkılap Tarihi 2

-Yabancı Dil 2

-Din Kültürü 2

ortak sınavlarda elde ettiği puanlar, herbir dersin ağırlık katsayıları ile çarpılarak 700 üzerinden Ağırlıklandırılmış TEOG Puanı elde edilir. 700 üzerinden hesaplanan TEOG Ortak Sınav Puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf Yıl Sonu Başarı Puanları eklenip 2'ye bölünerek TEOG Yerleştirme Puanı hesaplanır.

MEB TEOG PUAN HESAPLAMA ROBOTUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN