TOKİ borçları yastık altıyla kapatıldı

TOKİ borçları yastık altıyla kapatıldı

TOKİ’nin alacaklarına yüzde 20 indirim yapması borçluları sevindirdi. TOKİ Başkanı Ergun Turan, şu ana kadar ödenen 350 milyon liralık borcun 250 milyonunun yastık altından olduğunu ifade etti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yeni kampanyasıyla alacaklarına yüzde 20 indirim yapıyor. TOKİ Başkanı Ergun Turan, TOKİ'nin alacaklılara yönelik kampanyasıyla 30 Eylül'e kadar ödenen borçlarda indirim sağlanacağını söyledi. Turan, “Bize geçmişte borçlanan yaklaşık 240 bin vatandaşımız var. Bunların 175 binini ilgilendiren kampanya yaptık. Niye 175 bini ilgilendiriyor da 240 bini ilgilendirmiyor? Bu teknik bir detay, belli süreler var orada. İnşallah 30 Eylül'e kadar süre verdik.

Çoğu alt gelir grubundan sosyal konut alan vatandaşlarımız. 100 bin lira borcu olan bir vatandaşımız 30 Eylül'e kadar geldiğinde borcunu ister peşin olarak ister de banka kredisiyle ödeyecek. Borcu olan 100 bin lira yerine 80 bin lira yatıracak. Kampanyanın son günlerinde ilginin artmasını bekliyoruz ama dün itibarıyla 12 günlük rakamımız, yaklaşık 7 bin 500 kişi oldu” dedi.

350 MİLYON ÖDENDİ

Vatandaşların yaklaşık 350 milyon lira kampanyaya para yatırdığını söyleyen Turan, şu ana kadar kapatılan 350 milyonun yaklaşık 250 milyonu banka kredisiyle değil yastık altı parayla yapıldığını belirtti.

Turan, “Ay sonu itibarıyla beklentimiz bu rakamın 800 milyon lira ile 1 milyar lira arasında bir meblağa ulaşmasıdır" dedi.

TALEP PATLAMASI

Ergun Turan, “Bir aylık bilgilere göre yaklaşık 1.8 milyon - 2 milyar lira civarında satış oldu. Bana piyasada balon var mı yok mu diye sorulduğunda 'Bir balon varsa bilmiyorum ama bir patlama olacaksa bizde talep patlaması var' diye cevap veriyorum" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN