TOKİ’den % 20 indirim başladı

TOKİ’den % 20  indirim başladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin yüzde 20 indirim kampanyası başlıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 30 Eylül’de sona erecek kampanyadan 175 bin vatandaşın yararlanabileceğini söyleyerek, “Geçen yıl aynı uygulamadan 33 bin kişi faydalandı” dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) konutlardaki yüzde 20’lik indirim kampanyası başladı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, indirim kampanyası kapsamında 113 bin 85 alıcıyı konut ve iş yeri sahibi yaptıklarını, bunların TOKİ’ye toplam 4 milyar 427 milyon lira ödediğini kaydetti. Geçen yıl uygulamaya koydukları yüzde 20 indirim kampanyasından 33 bin vatandaşın faydalandığını aktaran Turan, indirim kampanyasından ise yaklaşık 175 bin kişinin yararlanabileceğini bildirdi. Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 30 Eylül’e kadar ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini dile getirdi.

BORÇLU OLUNMAYACAK

Turan, “Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak” dedi.

Turan, “Kampanyamızdan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi” diye konuştu. Turan, geçen yıl yapılan indirim kampanyasında kapatılan 1,4 milyar borcun yaklaşık 710 milyon lirasının yastık altından çıktığını belirtti. 

FAİZLER İNMELİ

TOKİ Başkanı Ergün Turan şöyle konuşu: “Bu yıl uygulamaya koyduğumuz indirim kampanyamızdan beklentilerimiz için iki şey çok önemlidir.  Birinci moral motivasyon çok önemli. Bir diğeri ise bankaların faizinin belli oranda olması gerekir. Bir hafta önce banka faizleri yüzde 1,06 civarındaydı. Bu faizlerin düşmesi gerekir. Bankalar geçen hafta itibarıyla oran verdi. Bu önemli bir adımdır ama faizlerin 120 ayda da yüzde 0,90 civarına gelmesi gerek.

Vatandaşlarımızla diyalog içerisinde ve kamu biriminin başında birisi olarak banka genel müdürlerimizden de yönetim kurullarından da isteğimizdir. Bu zor günlerde vatandaşlarımızın yararı için faizlerin en azından 120 ayda yüzde 0,90’ın altına gelmesi gerekir.”

GÜMRÜK DENETİMİ ARTIRILACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük kapılarında yasa dışı faaliyetlere yönelik olağanüstü tedbirlerin alındığı açıkladı. Tüfenkci, “Akaryakıt ve sigara başta olmak üzere kaçakçılığın önlenmesi için denetimler artırılacak” dedi. Uluslararası istihbarat örgütleriyle istihbarat paylaşımı ve ortak operasyona dayalı işbirliği yapılacağını vurgulayan Tüfenkci, “Doğu ve güneydoğu sınır kapılarında kamu güvenliği ve düzeninin korunmasına yönelik timler oluşturulacak” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN