Toyota, tamamen ahşap malzemeden Setsuna'yı Milano'da tanıtacak

Toyota, tamamen ahşap malzemeden Setsuna'yı Milano'da tanıtacak

Ünlü otomobil markası Toyota, tamamen ahşap malzemeden yapılmış elektrikli bir otomobil üretti.

Toyota Nisan ayında düzenlenecek olan Milano Tasarım Haftası'nda hemen hemen tamamen ahşaptan yapılmış bir elektrikli roadster’ı beğenilere sunacak. Setsuna adı verilen bu tematik otomobilin adı, ‘Japon otomobil’ anlamına geliyor.

ÇABALARINI YANSITIYOR

Toyota'dan yapılan basın açıklamasında, “Bu otomobilin adı, insanların araçları ile geçirdiği kısacık anları temsil ediyor” denilirken "Kullanılan ahşap malzeme, dayanıklı ve zamanla değiştirilebilir eğilimli bir malzeme ve insanlar arasında gelişen ilişkilere form vermek için Toyota'nın çabalarını yansıtıyor” açıklamasına yer verdi. 

İZİN ALIP ALAMAYACAĞI BELLİ DEĞİL

Çerçeve, zemin, koltuk ve dış panellerin tasarım dâhil tamamen ağaçtan oluşan Setsuna'nın yollarda dolaşma izni olup olmayacağı merak konusu. 

‘Bir elektrik motoru tarafından desteklenmektedir’ denilen araca ilişkin farklı ayrıntılar ise henüz basınla paylaşılmadı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN