Trump Amerikalılara Rusya’yı sevdirdi

Trump Amerikalılara Rusya’yı sevdirdi

ABD seçimleri sırasında Rusya’dan destek aldığı iddialarıyla uzun süre başı ağrıyan Trump’la ilgili yapılan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. CNN’in çalışmasına göre, “Rusya’yı dost görüyorum” diyen Amerikalıların oranı 2014’te yüzde 21 iken bu yıl yüzde 41’e fırladı.

ABD Başkanı Donald Trump, görev süresindeki ilk 100 gününü geride bıraktı. Bu sürede birçok önemli vaadini olduğu gibi Rusya ile ilişkileri düzeltme hedefini de gerçekleştiremedi. Ancak CNN telvizyonu ve ORC şirketi tarafından yapılan bir anket çalışması, ABD vatandaşlarının Rusya’ya bakışının, üç yıl öncesine göre olumlu yönde değiştiğini ortaya koydu. Buna göre 2014 yılında Amerikalıların yüzde 77’si Rusya’yı ‘dost olmayan veya düşman’ olarak nitelerken, bu oran 2017’de yüzde 57’ye düştü. Çlaışmada, Demokrat Parti seçmeni ile Donald Trump’ın da mensup olduğu cumhuriyetçi Partililer arasında büyük fark bulunması dikkat çekti. Zira Demokratl arasında Rusya’yı düşman görenlerin oranı değişmezken, Cumhuriyetçilerde yüzde 82’den yüzde 41’e geriledi. Rusya’yı ‘dost’ görenlerin oranı ise yüzde 21’den yüzde 41’e çıktı.

Öte yandan Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına Amerikan halkının yüzde 46’sının katıldığı görüldü. Ankete katılanların yüzde 65’i, doğru çıkması halinde bu iddiaların büyük kriz yaratacağı görüşünü bildirdi. Ayrıca ABD’lilerin sadece yüzde 7’si, Trump’ın Suriye’Deki önceliğinin Esad rejimini devirmek olduğunu savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN