Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi'ye "Tek Çin" politikasını kabul etme sözü verdi

Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi'ye "Tek Çin" politikasını kabul etme sözü verdi

Tayvan’la yakınlığı nedeniyle Çin’le ilişkilerde gerilime yol açan ABD Başkanı Trump, daha önce mektup gönderdiği Çin lideri Şi’yle bu kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi telefon görüşmesi yaptı. ABD Başkanı Trump "Tek Çin" politikasını kabul etme sözü verdi.

ABD Başkanı Trump Çin Devlet Başkanı Şi Çinping ile telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’ın açıklamasına göre iki devlet başkanının gerçekleştirdiği görüşmede birçok konu ele alındı. Ancak görüşmede en önemli gelişme Trump’ın "Tek Çin" politikasına bağlı kalacaklarına dair verdiği söz oldu.

PEKİN KAYGILIYDI

Seçim öncesinde Trump Pekin’i çeşitli konularda eleştirmiş ve "Tek Çin" politikasını sorgulamasından dolayı da Pekin, bu açıklamadan kaygı duyduğunu söylemişti.

Pekin merkezli Carnegie-Tsinghua Merkez Direktörü Paul Haenle görüşmelerin olumlu geçtiğini iki ülke arasındaki sorunların düzelmesine olanak sağladığını söyledi. Ayrıca "Tek Çin"politikasının pazarlık konusu edilmeyeceğini 23 milyon kişinin yaşadığı, ABD ortağı ve başarılı bir demokrasi örneği olan Tayvan’ın geleceğini pazarlık edilmesini Pekin’in kabul etmeyeceğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN