Trump: Rusya ile imzalanan anlaşmadan çekiliyoruz

Trump: Rusya ile imzalanan anlaşmadan çekiliyoruz

ABD Başkanı Trump, Rusya ile imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekileceklerini açıkladı.

Fox News televizyonuna konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Washington’un Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan çekilme kararının, Rusya’nın anlaşma kapsamındaki şartları yerine getirmemesinden kaynaklandığını ileri sürdü. 

Trump, “(Eski ABD Başkanı Barack) Obama’nın bu konuyu neden görüşmediğini ve (ABD’yi anlaşmadan) neden çekmediğini anlamış değilim. Anlaşmayı ihlal etmelerine izin vermeyeceğiz. Rusya anlaşmaya uymadı, bu nedenle maalesef anlaşmayı feshedeceğiz ve ondan çekileceğiz. Bu silahları geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Daha önce medyada çıkan haberlerde Trump yönetiminin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan çekilme hazırlıklarına başladığı konusunda Rusya’ya bilgi vermeyi planladığı belirtilmişti.

Daha önce New York Times gazetesi, ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan çekilmeyi planladığını, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un 22-23 Ekim’de yapması beklenen Moskova ziyaretinde Rus yetkilileri bu konuda bilgilendireceğini yazmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN