Trump-Rusya soruşturmasında ilk iddianame hazırlandı

Trump-Rusya soruşturmasında ilk iddianame hazırlandı

Rusya’nın 2016 yılında gerçekleştirilen ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine dair ilk iddianame büyük jüri tarafından kabul edildi. İddianamenin ayrıntıları ise gizli tutuldu.

KARAR.COM

İddianame mahkeme kararıyla gizli tutulduğundan kimin neyle itham edildiği henüz açıklanmadı. Amerikan istihbarat ajanslarının geçtiğimiz ocak ayında hazırladığı bir raporda, Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği öne sürülmüş, Adalet Bakanlığı iddiaların araştırılması için soruşturma başlatmıştı.

Robert Mueller’in başkanlığını yürüttüğü soruşturma derinleştikçe, Başkan Donald Trump’ın yakın çevresinden isimlerin seçim kampanyası boyunca Rus diplomatlarla görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Soruşturma kapsamında, Rusya’nın rolünün yanı sıra Trump’ın veya danışmanlarının bu hususta adaleti yanıltıp yanıltmadığı da araştırılıyor.

Demokratların adayı Hillary Clinton’ı itibarsızlaştırmak için elektronik postalarına siber saldırı emrini bizzat verdiği öne sürülen Kremlin, tüm suçlamaları reddediyor.

TRUMP'TAN BAĞLANTIYI İNKAR ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'da Cuma günü yaptığı açıklamada, kendisi ile Rusya arasında bir anlaşma bulunmadığına "ortak karar verildi", ancak Moskova ile Bayan Clinton arasında bağlantılar olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi milletvekili, Hilary Clinton'un devlet bakanı olan 2010 yılında bir Rus şirketi ile uranyum anlaşmasının kocasının hayır kurumuna bağış karşılığı mühürlendiğini söyledi. Davaya bir soruşturma açıldı. Demokratlar, dikkatin Rusya ile Trump arasındaki sözde bağlardan kopma girişiminde bulunduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN