Trump'ın eski danışmanı Roger Stone gözaltına alındı

Trump'ın eski danışmanı Roger Stone gözaltına alındı

ABD Başkanı Trump'ın eski danışmanı Roger Stone Florida'da gözaltına alındı. Stone'a, 'yalan beyanda bulunmak', 'yalan beyanda bulunması için sanığı tehdit etme' gibi 7 farklı suçlama yöneltiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski danışmanı Roger Stone Florida'da gözaltına alındı. Trump'ın yakın isimlerinden biri olan Roger Stone'un gözaltına alındığını Özel Savcı Robert Mueller açıkladı. Stone'a, 'yalan beyanda bulunmak', 'yalan beyanda bulunması için sanığı tehdit etme' gibi 7 farklı suçlama yöneltiliyor.

RUS SORUŞTURMASINA DA ADI KARIŞMIŞTI

İddianamede Stone'un 2017'de İstihbarat Komitesi'ne birçok yanlış beyanda bulunduğu belirtiliyor. Mueller'in yürüttüğü Rusya soruşturması kapsamında Özel Savcılık Ofisi tarafından soruşturulan Stone, 2016 seçimlerinden önce WikiLeaks tarafından yayınlanan e-postaların kaynağını bilmediğini iddia etmişti.

Stone'un ayrıca Hillary Clinton'un kampanyasını sabote etmek için WikiLeaks kurucusu Julian Assange ile işbirliği yaptığı iddia edilmişti.

2016'da Clinton'un seçim kampanyası başkanı John Podesta, Stone'u WikiLeaks sızıntısı hakkında önceden bilgi sahibi olmakla suçlamıştı. Stone'un cuma günü mahkemeye çıkması bekleniyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN