Trump'tan İran'a çok sert mesaj: Ya uyarlar ya da bir şeyler olacak

Trump'tan İran'a çok sert mesaj: Ya uyarlar ya da bir şeyler olacak

İran'la nükleer anlaşmayı iptal eden ABD Başkanı Trump Twitter hesabından Tahran'a çok sert mesaj verdi. Trump, İran dini lideri Hamaney'in "Hiçbir kahrolası şey yapamazsın" çıkışına atıfla "İran ya müzakere edecek ya da bir şeyler olacak" dedi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İran'a yönelik yaptırımlar çok kısa zamanda uygulanacak. İran ya müzakere edecek ya da bir şeyler olacak. İran nükleer programa başlarsa sonuçlar çok sert olur."

18-05/09/640xauto.jpg

Trump'ın nükleer anlaşmayı iptal etmesine İran'dan çok sert mesajlar gelmişti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ABD'nin bu kararını, “Yasa dışı, kanunlara aykırı ve uluslararası anlaşmaları tahrip ediyor” açıklaması yapmıştı. İran Meclisi'nde de ABD bayrağı ve anlaşma metni yakılmıştı. 

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de "ABD'nin anlaşmadan çekilmesi, Trump'ın sorun çözmek için akli kapasitesinin olmadığını gösterdi. İran Atom Enerjisi Kurumu, nükleer faaliyetlere yeniden başlamak için tamamen hazır olmalıdır" diyerek anlaşma öncesine dönme mesajı vermişti.

HAMANEY: HİÇBİR KAHRALOSI ŞEY YAPAMAZSIN

İran'dan en sert tepkiyi de dini lider Ali Hamaney Gösterdi. Hamaney, Trump'ın dün yaptığı konuşma sırasında onlarca kez yalan söylediğini öne sürdü. Trump'ın konuşmasını 'salakça ve yüzeysel' olarak niteleyen Hamaney, "Hiçbir kahrolası şey yapamazsın" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN