Trump’tan liderlere: Beni cepten arayın

Trump’tan liderlere: Beni cepten arayın

ABD Başkanı Donald Trump’ın gafları ve skandalları bitmiyor. Trump’ın, görüştüğü dünya liderlerine kişisel cep telefonu numarasını verdiği ve kendisini doğrudan aramalarını istediği öne sürüldü.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, dünya liderlerine cep telefonunu vererek kendisiyle bu numaradan iletişime geçebileceklerini söylediği iddiası ABD gündemine bomba gibi düştü. Amerikan medyasıan yansıyan haberlere göre Trump, Meksika ve Kanada liderleriyle yaptığı görüşmelerde iki lidere de cep telefonu numarasını verdi ve kendisine o numaradan ulaşabileceklerini söyledi. Trump’ın cep telefonunu verdiği bir diğer isim ise Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron oldu.

Üç liderden sadece Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun Trump’a cep telefonundan ulaştığı öne sürüldü. Cep telefonlarının hayatlarımızın bir parçası olduğu mobil dünyada, liderlerin cep telefonlarıyla iletişim kurması önemsiz gibi gözükebilir ancak bu durum diplomatik görüşmeler için büyük bir güvenlik riskini de beraberinde getiriyor. Zira liderler arasında yapılan görüşmelerde, güvenli hatlar ve diplomatik kanallar kullanılıyor ve belli formaliteler ve diplomasi disiplini ile bu görüşmeler güven altında tutuluyor. Örneğin ABD Başkanı, Beyaz Saray’daki Oval Ofis ve Durum Odası’nda güvenli hatlar üzerinden iletişim kuruyor. Ulusal güvenlik uzmanları, devlet tarafından liderlere sağlanan ve güvenli olduğu düşünülen cep telefonlarının bile dinlemeye yatkın olduğunu belirtiyor.

UYUMADAN ÖNCE SON TWEET: ‘COVFEFE’

Donald Trump’ın, sık kullandığı Twitter’dan önceki gece paylaştığı mesaj sosyal medyayı salladı. Yarım bırakıldığı anlaşılan mesajda Trump “Basında sürekli olarak olumsuz yer verilmesine rağmen’ demekle yetindi. Ancak Trump, İngilizce olan ‘coverage’ kelimesini ‘covfefe’ diye yazdı. Trump daha sonra şunu yazdı: “Kim ‘covfefe’nin gerçek anlamını tahmin edebilecek? Tadını çıkarın!”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN