TSK destekli ÖSO birlikleri YPG kontrolündeki Münbiç’i temizlemek için operasyon başlattı

TSK destekli ÖSO birlikleri YPG kontrolündeki Münbiç’i temizlemek için operasyon başlattı

El Bab’dan sonra gözlerin çevrildiği Münbiç’te ilk adım atıldı, iki köy YPG’den alındı. KARAR’a konuşan ÖSO kaynakları, hedefin 700 kilometrekarelik alanı ele geçirmek olduğunu söyledi.

KENAN BUTAKIN / ÖZEL HABER 

ÖSO çatısı altındaki Sultan Murad Tugayı kaynakları, terör örgütü YPG unsurlarının ağırlıkta olduğu Münbiç’e yönelik operasyonun başladığını açıkladı. El Bab’ın doğusunda, Münbiç’in batısında bulunan Tel Tuveyran ve Kaarat köyleri YPG’den temizlendi. Karar’a konuşan ÖSO çatısı altındaki Sultan Murad Tugayı’nın bir komutanı, operasyonun dün öğleden sonra başladığını söyledi. Fırat Kalkanı Harekatı’nın ancak Münbiç’in kontrol altına alınması ve YPG unsurlarının Fırat nehrinin doğusuna geçmesiyle sona ereceğini kaydeden Sultan Murad Komutanı “El Bab’ı aldık ama Fırat Kalkanı Harekatı bitmedi. Amacımız şimdi YPG unsurlarını Fırat nehrinin doğusuna göndermek. Bu amaçla bugün Münbiç operasyonu başladı. Tel Tuveyran ve Kaarat köylerini ele geçirdik. Münbiç’in batısında El Bab’ın doğusunda bulunan 3 köy temizlenecek. Münbiç bölgesinden alacağımız bölge 700 kilometrekareyi kaplıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün “Şimdiki safha Münbiç” açıklaması yapmıştı. Erdoğan’ın açıklamasının perde arkasına ise Karar ulaşmıştı. Buna göre, El Bab’ın güneyinde bulunan rejim ordusu, 3 gün önce harekete geçerek Münbiç ile aralarında bulunan ve IŞİD’in kontrol ettiği bölgede koridor açtı.

Koridorun açılmasıyla da bölgede Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki alan ile rejimin hakim olduğu yerler birleştirilmiş oldu. DSG ile Esad rejimi arasında günler önce bir saldırmazlık anlaşması yapıldığı ortaya çıktı. Bu anlaşmanın hemen ardından da rejim güçleri, Münbiç’e doğru koridor açmak için ilerlemeye başladı. 3 gün önce ise koridor tamamen açıldı 

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN