YPG Menbiç'in batısını Suriye hükümetine bıraktı!

YPG Menbiç'in batısını Suriye hükümetine bıraktı!

ABD'nin destek verdiği YPG bugün, Menbiç'in batısını Rusya ile yaptıkları bir anlaşma uyarınca Suriye hükümetinin denetimine teslim ettiklerini bildirdi.

Türkiye destekli ÖSO ile YPG arasında çatışmalar yaşanırken bölgede bir son dakika gelişmesi yaşandı.

ABD'nin desteklediği Menbic'in batısında yer alan köyleri Suriye ordusuna bıraktığını duyurdu.

AJANSLAR ACİL KODUYLA DUYURDU

Gelişmeyi uluslararası ajanslar acil koduyla duyurdu. Bu kararın Rusya ile yapılan bir anlaşmanın hayata geçmesi sonucu gerçekleştiği öne sürüldü. Bu gelişme sonrası bölgede dengeler değişti. Rejim güçleri Türkiye sınırına yaklaştı.

Daha sonra Manbij Askeri Konseyinden bir yetkili, Konsey tarafından kontrol edilen köylerin önümüzdeki günlerde Suriye hükümetine teslim edileceğini söyledi.

ÖSO GÜÇLERİ SALDIRI DÜZENLEDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fırat Kalkanı Harekâtı’nın El Bab’dan sonraki hedefinin Menbic olduğunu açıklaması ve YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesini istemesi sonrası, söz konusu köylerde dün ÖSO’yla SDG arasında çatışma çıkmıştı.

ÖSO güçleri, Menbic’te YPG'nin öncülüğündeki DSG’nin kontrol altında tuttuğu Gorhiko, Holaşh ve Xalide köylerini almak için saldırılar düzenledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN