Sınırda Kobra takibi

Sınırda Kobra takibi

TSK’nın envanterine yeni giren yerli Kobra-2 aracı, Suriye sınırında illegal geçişlere, kaçakçılara ve teröristlere aman vermeyen hudut bekçilerinin gözü kulağı oldu. ASELSAN’ın geliştirdiği radarı sayesinde 10 kilometre ötedeki araç ve canlıları tespit edebilen, sese duyarlı Kobra-2, patlak lastikle bile uzun bir yol kat edebiliyor.

ÖZEL HABER / EROL METİN

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) hudut birlikleri, Suriye sınırında Türkiye’ye yasa dışı geçmeye çalışanlara, kaçakçılara ve eylem için gelen terör örgütü mensuplarına aman vermiyor. Envantere yeni giren keşif ve gözetleme aracı TTZA-2, diğer adıyla Kobra-2, hassasiyetin en üst seviyede olduğu Suriye hattında görev yapan hudut bekçilerine büyük kolaylık sağlıyor. Yaklaşık iki ay önce birliklere dağıtılan Kobra-2 aracı, tamamen yerli üretim ve milli sistemlere sahip. Radar ve kamerasını ASELSAN’ın geliştirdiği araç, sınırda erken ikaz sistemi olarak kullanılıyor. Kobra-2, aldığı bilgileri zaman kaybetmeksizin mobil devriye timlerine aktarıyor. Kendi etrafında 360 derece dönebilen ve sese duyarlı Kobra-2, etkili radarı sayesinde 10 kilometre uzaklıkta bile hareket edebilen araç ve canlıları tespit edebiliyor. Radarın tespit ettiği hedefin bulunduğu bölgeye termal kamera ve gündüz kamerası otomatik olarak odaklanıyor.

Uzaktan bilgisayarla da kontrol edebilen üstün donanımlı araçta, ikisi radar ve kamera operatörü olmak üzere 4 personel bulunuyor. 360 beygir gücünde bir motorla çalışabilen Kobra-2, patlak lastikle bile uzun bir yol kat edebiliyor. Kobra-2 aynı zamanda otomatik yangın sistemine sahip. Olası bir yangında araçtaki sistem devreye girerek yangını söndürüyor. Kobra-2’nin tahsis edildiği birliklerden bir tanesi de terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin denetimindeki Afrin bölgesine komşu olan Kilis’teki Höyük Hudut Karakolu. Kobra-2 sayesinde terör örgütü mensuplarının hareketliliği anbean takip ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN