ASELSAN dosyasına sil baştan soruşturma

ASELSAN dosyasına sil baştan soruşturma

ASELSAN’da kritik projelerde görev alan Hüseyin Başbilen’in şüpheli ölümüyle ilgili geniş kapsamlı bir inceleme başlatıldı. ‘İntihar’ kararı verilen Başbilen’in ölümündeki FETÖ şüphesi nedeniyle dosyada ismi bulunan adli tıp uzmanları, savcılar, jandarma görevlileri ve bilirkişiler tek tek incelemeye alındı.

KENAN BUTAKIN / ÖZEL HABER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ASELSAN’da çalışırken 2006 ile 2007 yılları arasında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 5 mühendisle ile ilgili kapatılan dosyaları tekrar raftan indirdi. Ağustos ayında başlatılan incelemede yeni bira aşamaya geçildi. Savcılık dosyası intihar diye kapatılan mühendislerden Hüseyin Başbilen’le ilgili kapsamlı soruşturma kararı aldı. 4 Ağustos 2006’da boğazı ve bileği kesilmiş olarak aracının içinde ölü bulunan Başbilen, Kanas silahı, F-16 ve Milli Tank gibi çok önemli projeler üzerinde çalışıyordu. Ölümü ile ilgili önce intihar denilen Başbilen’in cinayete kurban gittiği iddialarının ardından yeniden soruşturma açıldı. Ancak açılan soruşturma bir süre sonra takipsizlik kararıyla kapatıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ise Başbilen’in ailesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak dosyanın yeniden incelenmesini ve FETÖ şüphesinin araştırılmasını talep etti. Karar’ın edindiği bilgilere göre, savcılık takipsizlik kararı verilen dosyada geniş kapsamlı bir inceleme başlattı. Buna göre, 10 yıl önce şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Başbilen’in ölümünün ardından soruşturma aşamasında yer alan adli tıp uzmanları, savcılar, olay yerine giden jandarma görevlileri ve bilirkişiler tek tek incelemeye alındı. Başsavcılık, üç gün önce FETÖ soruşturması kapsamında ASELSAN’da halen aktif görevde olan 30 kişinin de bulunduğu 84 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Şüphelilerin 26’sının örgütün haberleşme ağı ByLock kullanıcısı olduğu birbirleri ile HTS irtibatlarının bulunduğu, örgütün sohbetlerine katıldıkları ve Bank Asya’ya para yatırdıkları tespit edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN