Darbeci generalden sela okuyan imamı öldürün talimatı :Gidip imamın kafasına sıkın

Darbeci generalden sela okuyan imamı öldürün talimatı :Gidip imamın kafasına sıkın

Kars’ta hazırlanan darbe iddianamesinde cuntanın sıkı yönetim komutanı Tuğgeneral Avcı’nın sela okuyan imamın kafasına sıkma talimatı verdiği ortaya çıktı. Avcı, aynı gece polislerin vurulması için de emir vermiş.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucu terör örgütünün sözde ‘sıkıyönetim komutanı’ olan dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, eski Kurmay Başkanı Yarbay Serkan Polat ve eski 2. Tank Tabur Komutanı Yarbay Nihat Uçan’ın da aralarında bulunduğu 17 rütbeli hakkında açılan davanın iddianamesinde, 15 Temmuz gecesi yaşananlara ve FETÖ’ye ilişkin önemli ayrıntılara yer verildi. Aynı yerleşke karşısındaki Fethiye Camisi İmam Hatibi olarak görev yapan Adem hocanın sela vermek için camiye geldiği ve cuntacı askerlerce sela verilmesinin engellenmeye çalışıldığı, vatandaşların ve bazı emniyet mensuplarının araya girmesiyle darbeci askerlerin geri çekildiği aktarılan iddianamede, Adem hocanın cami hoparlöründen sela ve ezan okuyarak defalarca çağrıda bulunduğu belirtildi.

İddianamede ifadesi yeralan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı İkmal ve Bakım Kısım Amiri Sami Büberci darbe gecesi cami minarelerinden sela ve ezan sesinin duyulmaya başlandığını anlatarak şunları söyledi: “Fethiye Camisi İmam Hatibi Adem hoca halkı bilgilendirmek amacıyla devletine, vatanına ve bayrağına sahip çıkmaları yönünde anonslar yapıyordu. Bu arada tugay bahçesinde olan Yarbay Serkan Polat bu anonslardan çok rahatsız oluyordu, cep telefonuyla birkaç kişiyi arayıp ‘Derhal o camiye gidin imamı tutuklayın’ diye emir veriyordu. Hatta ilerleyen saatlerde yine cep telefonuyla aradığı kişilere ‘Bunu susturamadınız, girin sıkın kafasına’ şeklinde emir verdi.

Bir ara da yine cep telefonuyla da ‘Müftüyü tutuklayın’ emrini verdiğini duydum.” Tuğgeneral Avcı’nın da olay gecesi saat 02.00 sıralarında Polat’a “Polislere direkt sıksınlar” şeklinde talimat verdiği belirtilen iddianamede, Avcı’nın gecenin ilerleyen saatlerinde “Tanklarla araçların üstünden geçsinler gerekirse halkı ezsinler” diye emir verdiği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN