Mustafa Özsoy’un darbe gecesi yaptığı görüşmeler ortaya çıktı

Mustafa Özsoy’un darbe gecesi yaptığı görüşmeler ortaya çıktı

FETÖ şüphelisi Genelkurmay İstihbarat Başkanı Mustafa Özsoy’un darbe gecesi yaptığı görüşmeler ortaya çıktı. Kritik noktalardaki görevlileri arayıp yerlerlerini öğrenmeye çalışan Özsoy, kendisine ‘Gözaltına alınacaksın’ mesajı gelince tanıdık bir polis müdürünü arayıp yardım istedi.

HİLAL ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Eski Genelkurmay İstihbaharat Başkanı FETÖ şüphelisi Korgeneral Mustafa Özsoy’un 15 Temmuz geesi Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’yı arayarak yerlerini öğrenmeye çalıştığı tespit edildi. Aksakallı, ‘Yardım edebilirim’ diyen Özsoy’u tersledi. Ankara Başsavcılığı’nın darbe çatı iddanamesinde Özsoy’un darbe başarılı olursa görevine devam edeceği ayrıca Başbakanlık Müsteşarı da olacağı belirtildi. İddianamede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emir subayı FETÖ şüphelisi Levent Türkkan’ın ifadesinde Özsoy’un yüzde 99 cemaatçi olduğunu söylediği vurgulandı. Özsoy’un Foça’da tatil yaparken darbe girişimi saatinin geriye çekilmesinden sonra Ankara’ya geldiği belirtildi. Özsoy’un cep telefonuyla önce darbe girişiminin şüphelilerinden 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile görüştüğü, daha sonra sırayla Lekesiz, Fidan, Dinç ve Aksakallı’yı aradığı bilgisi iddianameye girdi.

Özsoy ifadesine aramaları hain olmadığını bildirmek için yaptığını ileri sürdü. Özsoy, Hrant Dink suikastında ihmal davası sanıklarından eski İstihbarat Daire Başkanı, Eskişehir Emniyet müdürü Engin Dinç’le tanışıklığı bulunduğu için aradığını belirterek “Bu arada Merkez Komutanı Erkan Başkanı’nın, bu darbecilerin yayınladığı bir belge var diyerek getirdiği belgeyi ilk defa gördüm ve okudum. Görevlendirme listesini bana göstermediler. Benim ismimin yanına Genelkurmay İstihbarat Başkanı, ek görev olarak Başbakanlık Müşaviri diye yazmışlar. Bu durumu reddettim. Genelkurmay İstihbarat Başkanı olarak bu hainliği önlemeye çalıştım” dedi.

ÖRGÜTÜN ‘KOZMİK’ LİSTESİNDE

Özsoy kendisine ikinci bir mesaj daha geldiğini belirterek “Bu arada bir mesaj daha geldi ve benim de gözaltına alınacağım yazıyordu. Daha sonra Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç’i arayıp kendisine durumu anlattım, sorgulanmak için savcılığa gitmek istediğimi, görevli polisleri göndermesini istedim” diye konuştu. Özsoy’la ilgili iddianamede yer alan bir başka delil ise FETÖ şüphelisi Genelkurmay Başkanlığı Emniyet Subayı İstihbarat Yüzbaşı Gökhan Eski’nin çalışma odasından çıkan 345 kişiye ait T.C. Kimlik numarası, kuvvet, rütbe, ad, soyad, görev, garnizon bilgilerinin yer aldığı listede isminin (√) ve yeşil yuvarlak içerisine alınmış olması. Özsoy’la birlikte Mehmet Topçu, Mehmet Şükrü Eken, Mehmet Dişli ve Orhan Gündüz’ün isimleri de aynı şekilde yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN