Reşat Petek: Darbenin siyasi ayağı tespit edilemedi’

Reşat Petek: Darbenin siyasi ayağı tespit edilemedi’

TBMM Darbe girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Kayseri’de ‘28 Şubat’ta Direniş, 15 Temmuz’da Diriliş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konulu toplantı katıldı.

Burada FETÖ ile mücadele kapsdamında mağduriyetler yaşayanların olduğunu ancak bunların yargı yolunu açarak haklarını arayabileceğini söyleyen Petek sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuzda Cumhurbaşkanlığı külliyesi yanında bulunan Jandarma birliği, darbecilerin asıl merkeziydi. Her tarafa faks çekilen yer orasıdır.

Özel Harekat operasyon yapıyor. 18 darbeci teröristi ölü olarak, diğerlerini de teslim aldılar. 15 Temmuz darbe girişimini araştırdığımızda 141 kişiyi dinledik. Yurtta Sulh Konseyinde anılan 38 isim var. Bununla ilgili Ankara’da kamu davası açıldı. Darbenin siyasi ayağı ile ilgili yapılan incelemelerde iktidardan ve muhalefetten bir isim tespit edilmiş değil. FETÖ’nün siyasi ayağını detaylı incelemek için 1967’den 2016’ya kadar incelemek gerekir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN