ABD'li komutandan Rakka operasyonu açıklaması: Kürtler de yer alacak

ABD'li komutandan Rakka operasyonu açıklaması: Kürtler de yer alacak

DEAŞ ile savaşan koalisyonun ABD'li komutanı Stephen Townsend, olası Rakka operasyonu ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Townsend, "Türkiye ile operasyonda yer alıp almayacakları ile ilgili görüşmelerde bulunduk" ifadelerini kullandı. Townsend ayrıca, 'Kürtlerin de Rakka operasyonunda yer alacağını düşünüyoruz' diye konuştu.

'TÜRKİYE İLE RAKKA KONUSUNDA GÖRÜŞÜYORUZ'

ABD'li komutan, Rakka operasyonuna katılmak isteyen Türkiye ile bu konu hakkında görüştüklerini de ifade etti: "Türklerle, Rakka operasyonunda ne şekilde yer alabilecekleri konusunda görüşmeler yürütüyoruz. Katılımın boyutu hakkında bir fikrim yok."

Türkiye, YPG'nin söz konusu operasyona katılmasına şiddetle karşı çıkıyor. YPG'nin operasyona dahil olması durumunda, Ankara'nın ABD'ye İncirlik Üssü'nü kullanma izni vermeyeceğine dair iddialar basına yansıdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN