TSK: Hakkari kırsalı ve Zap bölgesinde 17 terörist öldürüldü | Son dakika

TSK: Hakkari kırsalı ve Zap bölgesinde 17 terörist öldürüldü | Son dakika

Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü PKK hedeflerine hava harekatı düzenledi. TSK'dan son dakika yapılan açıklamada; "Türk savaş uçaklarınca terör örgütü PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Hakkari kırsalı ve Zap bölgesinde 15 terörist etkisiz hale getirildi. Karadan yapılan atışlarda da 2 terörist öldürüldü" denildi.

Dün 05.45-07.35 saatleri arasında Hakkari kırsalına ve Kuzey Irak’taki Zap bölgesine yapılan hava harekatları sonucunda yapılan inceleme ve tespitlerde, mağarada bulunan 15 teröristin öldürüldüğü açıklandı. 

ÇUKURCA KIRSALINDA PKK’YA OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bir diğer bilgilendirmede ise; Hakkari Çukurca kırsalında tespit edilen terörist gruba yönelik düzenlenen operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve sayıları tespit edilemeyen teröristin de yaralandığı belirtildi.

Hakkari Çukurca’da yapılan istihbarat çalışmaları onucunda, Para Tepe, Kumru Tepe, Çukur Tepe ve Hubi Tepe bölgesinde teröristlerin olduğu tespit edildi. Teröristlerin bulunduğu bölgeler top ve havanlar ile ateş altına alındı. Atışlar sonucunda önce terörist grup içinde sayısı tespit edilemeyen yaralılarının olduğu telsiz konuşmalarına yansıdı ve daha sonra grubun içinde bulunan ’Mervan’ve ’Mordem’ kod adlı 2 teröristin etkisiz hale getirldiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN