TSK Şeran'da Kuran'ı Kerim altında tuzaklanmış bomba buldu (Afrin'de son durum)

TSK Şeran'da Kuran'ı Kerim altında tuzaklanmış bomba buldu (Afrin'de son durum)

Zeytin Dalı Harekatı'nın 56'ncı gününde Afrin'e su sağlayan 17 Nisan Meydanlı Barajı'nın etrafındaki tüm köyler YPG'lilerden alındı, böylece baraj teröristlerden temizlenmiş oldu. Toplantı halinde olan YPG'nin üst düzey yöneticilerini hedef alan hava harekatında Abdurrahim İbrahim ve yardımcılarının öldüğü bildiriliyor. TSK ise Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 530'a yükseldiğini açıkladı. Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in Yukarı Meski ve Aşağı Meski Köyleri ile stratejik öneme sahip 524 ve 544 rakımlı tepeleri teröristlerden temizledi. Temizlenen noktalara Şeyh Bilal, Küçük Meydan, Kurdane köyleri ve stratejik öneme sahip 801 rakımlı tepe de eklendi. Şeran beldesinde yapılan temizlik çalışmasında bir evde ahşap dolabın üzerindeki Kur'an-ı Kerim'in altına tuzaklanmış patlayıcı bulundu. Son olarak Afrin'in Aşağı Gulyan, Yukarı Gulyan, Kokan ve Darkir köylerini teröristlerden temizledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) desteğiyle 20 Ocak'ta başlattığı harekat kapsamında Afrin kırsalı, terör örgütü YPG/PKK'nın teröristlerden arındırılıyor. Ele geçirilen belde ve köylerde temizlik çalışması yapan güvenlik güçlerinin ele geçirdiği malzemeler ve sivillerin yaşadıkları terör örgütünün kirli yüzünü gözler önüne seriyor.

Şeran beldesinde örgüt elebaşlarından birinin kullandığı lüks evde arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçleri, odalar ve eşyalar arasına tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar ele geçirdi. Evdeki bir yatağın üzerinde, battaniyenin arasına gizlenmiş patlayıcı düzeneğiyle başka bir odada ahşap dolabın üzerindeki Kur'an-ı Kerim'in altına tuzaklanmış patlayıcı bulundu.

Güvenlik güçlerinin dikkati sonucu belirlenen patlayıcılar imha edildi.

HER TARAFA PATLAYICI TUZAKLANMIŞ

Beldede güvenliği sağlayan ÖSO mensuplarından Muhammed İdris Alluş, AA muhabirine, halkın can güvenliği için binalara önce kendilerinin girdiğini ve patlayıcıları etkisiz hale getirdiklerini söyledi.

Teröristlerin her tarafı tuzakladığını vurgulayan Alluş, binalara girildiğinde detaylı inceleme yapmadan hiçbir eşyaya dokunulmaması gerektiğini ifade etti.

'YAĞIN ALTINDA BİLE TUZAK'

Alluş, "Yatağın içinde, halının altında her tarafta tuzaklar var. Yatağı kaldırdığımızda patlayıcılarla karşılaşıyoruz. Bu ev örgütün elebaşlarından bir kadına ait ve odada Kur'an-ı Kerim var. Bizim hassasiyetimizi bildiklerinden kutsal kitabın altına düzenek yerleştirmişler, onu kaldırdığınız anda patlayacak şekilde hazırlanmış" diye konuştu.

Tuzaklanmış patlayıcıların tespit edildiği binalara karşı köye dönen sivillerin uyarıldığını dile getiren Alluş, düzenek ve mayınlı alanlardan köylüleri uzak tutmak için çalıştıklarını kaydetti.

ÖRGÜTÜN SÖZDE ÖZEL KUVVETLER BİNASI GÖRÜNTÜLENDİ

Bu arada, Afrin'in Kibar köyündeki terör örgütü YPG/PKK'nın sözde özel kuvvetler kampı da teröristlerden arındırıldı. Enkaza dönen kampta mühimmat deposu ele geçirilirken, yapım aşamasındaki bir tünel ve yer altı sığınağı tespit edildi.

Operasyon sonrası kamptaki bazı bina enkazlarının arasında çok sayıda silah parçası ve çeşitli mühimmat ve henüz açılmamış silah sandıkları bulundu. 

Kampta, teröristlerin gizlenmesine yarayan tünellerin açılmasında kullanılan iş makinesine rastlanıldı. İş makinesiyle yaklaşık 150 metre uzunluğunda ve 10 metre yüksekliğinde bir tünel daha kazıldıktan sonra terör unsurlarının bölgeden kaçmasıyla çalışmanın yarım kaldığı belirlendi.

Afrin'in kuzey doğusunda yer alan mahallelerin net gözlemlendiği alan ÖSO mensuplarınca kontrol altında tutuluyor.

ÖSO mensubu Halid Luay, harekat kapsamında her tarafı teröristlerden temizleyeceklerini belirtti.

"Burası PKK'nın kampıydı. Kısa bir süre önce Türk uçakları burayı bombaladı ve alan teröristlerden temizlendi. Biz de nöbet tutuyoruz." diyen Luay, "Allah'a şükür her taraf terörden temizleniyor." dedi.

Öte yandan, Şeran beldesinde terör örgütünün sözde asayiş merkezi olarak kullandığı, harekat kapsamında enkaz yığını haline gelen binada da ÖSO mensuplarınca arama faaliyetleri sürdürülüyor. Burada yürütülen çalışmalarda, bazı evrak dosyaları ile üzerinde ölen teröristlerin resimlerinin yer aldığı 2018 yılı duvar takvimleri bulundu.

TSK'dan yapılan açıklama ile Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 530'a yükseldiği bildirildi.

Jetler Afrin merkezinde toplantı yapan YPG karargahını vurdu. Hava harekâtında üst düzey terör komutanlarından Abdurrahim İbrahim ve yardımcıları öldürüldü. Türk topçuları da Afrin merkezdeki hedefleri vuruyor.

Afrin'e su sağlayan 17 Nisan/Meydanlı Barajı'nın etrafındaki tüm köyler YPG'lilerden alındı, böylece baraj teröristlerden temizlenmiş oldu. 

KRİTİK KÖY VE TEPELER TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in Yukarı Meski ve Aşağı Meski Köyleri ile stratejik öneme sahip 524 ve 544 rakımlı tepeleri teröristlerden temizledi.

Gün içerisinde Afrin'in Şeyh Bilal, Küçük Meydan, Kurdane köyleri ve stratejik öneme sahip 801 rakımlı tepe de teröristlerden temizlendi. Son olarak Afrin'in Aşağı Gulyan, Yukarı Gulyan, Kokan ve Darkir köylerini teröristlerden temizledi.

Böylece gün içinde teröristlerden temizlenen köy sayısı 9'a yükseldi. 

18-03/16/20180316_5_09174fb3ea72748e8835110772308909d.jpg

261 NOKTADA KONTROL TAMAM

TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 217'si köy ve 44'ü kritik nokta olmak üzere 257'ye ulaştı. Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı sıkılaştıran birlikler, Kafer Çil'i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına ulaşmıştı. 

Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO'nun kontrolünde bulunuyor. 

18-03/16/1.Jpeg

Afrin'in güneyine açılan güvenli koridordan binlerce sivil göç ediyor. Uluslararası gözlemciler, bir günde 30 bin sivilin kentten ayrıldığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Trump tarafından kovulmasıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 19 Mart'ta yapılacak toplantı ertelenmişti. 21 Mart'ta üst düzey Türk ve Amerikalı yetkililerin masaya oturması planlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Türkiye ile Menbiç konusunda birçok görüşme yapıyoruz. Geçen hafta Türk yetkililerle bir buçuk gün süren toplantılar yaptık. Bir anlaşmaya varmak için halen çalışıyoruz" dedi.

18-03/16/3.Jpeg

Raco'da YPG'li teröristlerin cephaneliği bulundu. Türk özel kuvvetler askerlerinin ulaştığı cephanelikte kullanıma hazır çok sayıda ağır silah var.

18-03/16/6.Jpeg

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth F. McKenzie, bazı YPG'li teröristlerin Afrin'e gitmesi üzerine birçok cepheye asker takviyesi yaptıklarını açıkladı. Terör örgütü IŞİD'e karşı operasyonların yavaşladığı bilgisini veren McKenzie, asker sevk edilen yerler arasında Suriye'nin güneyi ve Menbic'i saydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN