Türkiye Şırnak'taki helikopter kazasında şehit düşen askerleri uğurladı

Türkiye Şırnak'taki helikopter kazasında şehit düşen askerleri uğurladı

Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan 13 askerin acı haberi tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Şehitler Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından, memleketlerine uğurlandı. Türkiye'nin ilk jandarma kadın komutanı Yarbay Songül Yakut’un şehit haberi baba ocağına ateş gibi düştü. Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak’ın annesi, "Çocuğum nerede? 5 gün sonra Şırnak’tan gelecekti" diye feryat etti. Çatalca şehidi Albay Peker'in ise bir hafta önce Hakkari'de şehit olan uzman çavuşla aynı isim ve soyadı taşıdığı öğrenildi. 13 şehitten 7'sinin cenazesi bugün gözyaşları ve dualarla toprağa verilecek.

 Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak’ın cenazesi, Adana’da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de aile yakınları ile birlikte gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi, "Çocuğum nerede? 5 gün sonra Şırnak’tan gelecekti" diye feryat etti.

Dün akşam Şenoba Tugay Komutanlığı’ndan kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan 13 askerden birisi Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak’ın cenazesi, Osmaniyeli silah arkadaşı şehit Uzman Çavuş Zeki Koç’un naaşı ile birlikte Adana Havalimanı’na getirildi.
 
17-06/01/toren1.jpg

Baba evinde helallik alınmasından sonra şehidin naaşı tören için Sabancı Merkez Camii’ne getirildi. Tabutun katafalka konulmasından sonra şehidin annesi Sema Sığınak, tabuta sarılarak, “Ciğerim yandı benim güzel oğlum. Çocuğum nerede? 5 gün sonra Şırnak’tan gelecekti” diye feryat etti.
 
17-06/01/ni.jpg
Şehidin kardeşi Orhan Sığınak da, “Yeter artık yeter. Güzel gözlüm gitti benim. 32 yaşında gitti böyle mi gidecektin” diyerek tabutun başından uzun süre ayrılmadı. Şehidin kız arkadaşı Banu Hoşgören de tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada AB Bakanı Ömer Çelik de gözyaşlarını tutamadı.
17-06/01/toren2.jpg

Kılınan cenaze namazı sonrası askerler ve şehidin kardeşiyle birlikte şehidin tabutuna omuz veren Bakan Ömer Çelik, bir süre cenazeyi taşıdı. Top arabasına konulan şehidin naaşı daha sonra Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları katıldı.

17-06/01/toren3.jpg

Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden 29 yaşındaki Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki ailelerine acı haber verildi. Şırnak Şenoba'da helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden ikisinin acısı Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne düştü.

17-06/01/merzise.jpg

Şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş’ın Bahçelievler Mahallesi'nde oturan annesi Halime Kesikbaş’a ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın Tekke Mahallesi'nde oturan babası İsmail ile annesi Nurdane İncekar’ya acı haber İlçe Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Müftüsü Mustafa Altun ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Ergül verdi.

17-06/01/merzi.jpg

BABASI 1 HAFTA ÖNCE VEFAT ETTİ

Evli olan şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş’ın eşinin 8 aylık hamile olduğu, babasının ise bir süre önce vefat ettiği belirtildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın babasının evine acı haberi veren Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, ”Bugün sadece iki acı haber değil, ayrı illerde 13 ayrı şehidimiz var. Bu acının tarifi yok. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Mütevazı insanlar pırıl pırıl evlatlarını kaybediyor. Türk milletimizin ve hepimizin başı sağolsun” dedi.

17-06/01/irnakkkk.jpg

ŞEHİT ATEŞİ KAYSERİ'YE DÜŞTÜ

Şenoba beldesinden havalanan ve yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterin içinde bulunan ve şehit olan 13 askerden Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın evine acı haber gece ulaştı. Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın merkez Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evinde acı bekleyiş sürüyor. Şehidin eşi Rüya ve büyük oğlu 21 yaşındaki Burak Erdoğan, tören için Şırnak'a giderken, küçük oğlu 15 yaşındaki lise öğrencisi Emre'nin ise evde taziyeleri kabul ettiği öğrenildi. 

17-06/01/meh.jpg

Yakınları da sabah saatlerinde şehidin evine akın etti. Bu arada, Melikgazi Belediyesi, şehidin evinin bulunduğu Optimum Siteleri'nin bahçesine taziye çadırı kurdu. Şehit Erdoğan'ın cenazesi, ikindi vakti Kalemkırdı Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilecek. Aynı helikopter kazasında şehit düşen Kayseri Komando Tugayı'ndaki görevinin ardından Şırnak Tümen Komutanlığına atanan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın emir astsubayı olan Erdoğan'ın, komutanından ayrılmadığı ve Aydın'la birlikte Şırnak'a gittiği kaydedildi.

17-06/01/meh1.jpg

'YAVRUM DAHA DÜN BEN SENİNLE KONUŞTUM'

Şırnak’ta düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Yarbay Songül Yakut’un cenazesi helallik için babaocağına getirildi.
Şırnak’ta düzenlenen askeri törenin ardından havayolu ile Malatya’ya getirilen Şehit Yarbay’ın cenazesi daha sonra jandarma ve polis konvoyu eşliğinde Malatya’da babaocağının bulunduğu Çavuşoğlu Mahallesine getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu helallik alımında anne Sebahat Yakut güçlükle ayakta durabildi.

17-06/01/kadim.jpg

Acılı anne Sebahat Yakut, “Yavrum daha dün ben senle konuşmuştum. Daha bana ne alacaktın anan öle kuzum” diyerek feryat etti. Bayan Jandarma görevlilerinin kolunda ayakta durmakta zorlanan anne ‘Kızım hadi kalk eve gidelim, beni yalnız bırakma. Ya beni de götür yada sende gel” diyerek uzun süre ağladı.

17-06/01/komu.jpg


Babaocağında alınan helallikte İl Müftüsü Ümit Çimen dua etti. Küçük yaşta babasını kaybeden Şehit Yarbay Yakut’un babaocağı Türk bayrakları ile donatılırken helallik alımında Malatya Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Jandarma Alay Komutanı Şerafettin Yılmaz, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile yetkililer de hazır bulundu.

17-06/01/mans.jpg

Helallik alımının ardından Şehit Yarbayın cenazesi konvoy eşliğinde Şehir Mezarlığı morguna götürüldü. İkindi namazı sonrasında Malatya Şehir Mezarlığında düzenlenecek cenaze törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da katılacağı bildirildi.

TÜRKİYE'NİN İLK KADIN JANDARMA KOMUTANIYDI

Şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut, 1976’da Malatya’da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Malatya’da tamamladıktan sonra Kara Harp Okulu’nun jandarma sınıfından 1997 yılında teğmen rütbesiyle mezun oldu.

2005-2007 yılları arasında Beypazarı’nda görev yaptığı esnada bölgelerde aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile tanınan bir isim olan Yakut, bölgede sık sık köy gezilerine de çıkarak köylü kadınların sorunlarını dinliyordu.

Türkiye’nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak da bilinen Şehit Yarbay Songül Yakut, yüksek lisans eğitimi ve başarılı çalışmaları sonrasında 1 yıl erken terfi ederek Yüzbaşı rütbesine ulaştı.

17-06/01/m11.jpg

İlerleyen dönemlerde binbaşı rütbesindeyken 2013 yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kumpasıyla görevinden uzaklaştırılan Songül Yakut, verdiği hukuk mücadelesiyle ilerleyen yıllarda yeniden üniformasına geri döndü.

Daha sonrasında Şırnak’a tayin olan Yakut, 31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba’da meydana gelen helikopter kazasında 13 silah arkadaşı ile birlikte şehit düştü.

Küçük yaşta babasını kaybeden Yakut 5 kardeşli ailenin en küçüğü. 2 kardeşi Mersin’de, 1 kardeş İstanbul’da ve 1 kardeşi ise Almanya’da bulunan Yakut’un annesi ise kışlarında Çavuşoğlu Mahallesindeki evinde yazları ise Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi’nde kalıyor.

Şehit Yarbay Yakut, geçen yıl annesi için aldığı Ören’deki yazlık eve izinlerde gelerek çok sevdiği toprakla uğraşıyordu.

AYNI SOYADI TAŞIYORDU

Şehit albay, bir hafta önce Hakkari'de şehit olan uzman çavuşla aynı isim ve soyadı taşıyordu. Şehit Albay Peker, 15 Temmuz'dan önce Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde askeri ataşeydi. 15 Temmuz sonrası askeri ataşelerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurda çağrıldı. Türkiye'ye dönün çağrısına uyan askeri ataşelerden biriydi. Soruşturma sürene kadar açığa alındı. Temize çıkınca Şırnak göreve başladı. Peker, çevresindekilere her fırsatta birlikteki pilotları ve helikopterleri övüyordu. 

17-06/01/peker.jpg

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde askeri ataşeydi. Kırgızistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından iki ülke ilişkilerine katkılarından dolayı üstün hizmet madalyasıyla ödüllendirildi. Büyükelçilikte düzenlenen 2015'teki 30 Ağustos töreninde üniformasına bu madalyayı takarak katılıp, davetlileri öyle karşıladı. Çok iyi derecede Kırgızca konuşuyordu.

17-06/01/p.jpg

ATAŞELİKTEN TERÖRLE MÜCADELEYE

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri ateşelerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yurda çağrıldı. Çağrıya uyan az sayıdaki askeri ataşeden biriydi. Hemen Türkiye'ye döndü. Soruşturma sırasında açığa alındı. Hatta evinde arama bile yapıldı. Temize çıkınca görevinin başına döndü. Güneydoğu'da yürütülen terörle mücadele operasyonlarında aktif olarak yer aldı.

AİLESİYLE BİŞKEK DAĞLARINDA

Kurmay Albay Gökhan Peker, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düşen helikopterde 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü. Şehit Albay Peker'den geriye askeri ateşe olarak görev yaptığı Bişkek'te Aladağ'larda eşi ve iki çocuğuyla çektirdiği özel fotoğraf kaldı.

KÖYÜNÜN GURURUYDU

Çatalca'ya bağlı Nakkaş Köyü'nde doğup büyümüştü. Köydeki baba evine ateş düştü. Çocukluk arkadaşı İlker Acet köylüleri olarak gururlu olduklarını," Kurmaydı bundan sonrası da Paşalıktı. Köyümüzden bir paşa çıktığı için çok gururluyduk" sözleriyle dile getirdi. Şehidin Annesi ve eşi cenazeyi karşılamak için askeri heyetle gidince, taziyeleri akrabaları ve komşuları kabul etti.

HELİKOPTERLERE GÜVENİNİ ANLATMIŞTI

Babasının yıllar önce kaybeden şehit Albay'ın annesi köydeki evde tek başına yaşıyordu. Çatalca'da öğretmenlik yapan eşi Nilay Peker iki erkek çocuğuyla birlikte Çatalca merkezde oturuyordu. Şehit Albay'ın akrabası Semih Alay bir hafta önce senelik izne gelen Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in operasyonları yöneten heyette yer aldığını söyleyip, helikopterlere olan güvenini," O birliğin helikopteri, o birliğin pilotları. İyi olduğundan da bahsediyordu. Bazen sorardık nasıl diye ? Son derece modern ve iyi olduğunu söylerdi" diye anlattı.

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit'in köydeki baba evi de ailesiyle yaşadığı Çatalca'daki evi de bayraklarla donatıldı. Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in cenazesi yarın köyüne getirilecek. Cenaze namazı Nakkaş Köyü Camisinden kılındıktan sonra doğup büyüdüğü köyde toprağa verilecek. ACI TESADÜF Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker geçtiğimiz hafta yine terörle mücadele esnasında Hakkari'de şehit düşen Yozgatlı Uzman Çavuş Gökhan Peker'le aynı isim ve soyadı taşıyordu. İki şehidin mezar taşına da aynı isim ve soyad yazılacak.

ŞEHİT EŞİ VE ÇOCUKLARI GÖZYAŞLARIYLA GELDİLER

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nde Cougar tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Yüzbaşı İlker Acar'ın eşi Gülçin Acar, 8 yaşındaki kızı Öykü Ada ve 2 yaşındaki oğlu Yiğit Ege ile Balıkesir'e geldi.

17-06/01/lker.jpg

Eşinin şehit olmasının ardından çocuklarıyla İskenderun'dan Adana'ya geçen Gülçin Acar, uçakla İzmir'e, oradan da karayolu ile Balıkesir'e geldi. Acılı eşe annesi Emine Arslan ve babası İsmail Arslan'la ağabeyi Bilgin Arslan eşlik etti. Arabadan inerken gözyaşlarına boğulan Gülçin Acar'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

17-06/01/lker1.jpg

GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞ

Öte yandan 37 yaşında şehit düşen İlker Acar'ın bilgisayar mühendisi olduğu, 2006'da açılan sınavı kazanarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne subay olarak girdiği ifade edildi. İlker Acar'ın asıl görev yerinin İskenderun'daki 39'ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı olduğu, geçici olarak 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda görevlendirildiği bildirildi.

CENAZE YARINA KALDI

Şehit Yüzbaşı İlker Acar'ın cenazesinin DNA testi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü için cenaze törenin yarına kalacağı açıklandı. Şehit Yüzbaşı Acar'ın, işlemlerin ardından yarın Zağnospaşa Camisi'ndeki tören ardından Balıkesir Şehitliği'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

ŞEHİT GENERALİ DEVLET UĞURLADI

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, şehidin ailesi ile silah arkadaşları katıldı.

17-06/01/basbak-1496332041.jpg

Şehidin babası Ahmet Aydın, annesi Hamidiye Çoban ile eşi Nuray Aydın taziyeleri kabul etti. Aydoğan’ın oğulları Berkay (22) ve Tunay (11) da cenazede yer aldı. Şehidin büyük oğlu Berkay’ın annesi ve kardeşini teselli etmeye çalıştığı dikkat çekti.
Şehidin cenaze namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Kılınan namazın ardından şehidin naaşı top arabasına konularak bir süre taşındı. Ahmet Hamdi Akseki Camii’ndeki törenin ardından Şehit Tümgeneral Aydın, Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN