Türkiye’de en çok erkekler kanser oluyor

Türkiye’de en çok erkekler kanser oluyor

Türkiye’nin kanser istatistikleri açıklandı, yılda 174 bin kişi kanser oluyor. Erkeklerde en çok akciğer, kadınlarda ise meme kanseri görülüyor.

Sağlık Bakanlığı kanser istatistiklerine göre, Türkiye’de 103 bini erkek ve 71 bini kadın olmak üzere yılda yaklaşık 174 bin kişi kanser oluyor.

Kanser türlerinde bölgelere göre anlamlı bir fark bulunmuyor. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi Başkanı Murat Gültekin “Dünyada her yıl 14 milyon kişi kanser oluyor. Bu hastalık nedeniyle 8.2 milyon kişi ise hayatını kaybediyor” diyerek, Türkiye’deki istatistikler konusunda şu bilgiyi verdi: “Türkiye kanser istatistiklerine göre ülkemizde 103 bin erkek ve 71 bin kadın olmak üzere bir yıl içerisinde 174 bin kişi kanser oluyor. Türkiye’de görülen kanser sıklığı, gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında daha az. Ülke genelinde kanserin dağılımda bölgesel farklılık yok.”

Gültekin, erkeklerde en yaygın akciğer, prostat, bağırsak mesane ve mide kanseri; kadınlarda ise meme, tiroid, bağırsak, rahim ve akciğer kanseri görüldüğünü kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN