Türkiye’den Avrupa'ya giden göçmen sayısı yarı yarıya düştü

Türkiye’den Avrupa'ya giden göçmen sayısı yarı yarıya düştü

Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerine giriş yapan sığınmacı sayısının, Aralık ayında önceki iki aya göre yarı yarıya azaldığı belirtildi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında mültecilerin Türkiye’de tutulmasına yönelik yapılan görüşmelerin ardından, AB’ye giden mülteci sayısı hissedilir düzeyde azaldı. Eylül ve Ekim aylarında günde ortalama 6 bin 970 mülteci AB ülkelerine giriş yaparken, Aralık başı itibariyle bu sayı yarı yarıya azaldı.

Alman Bild gazetesinin AB kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Aralık başında Türkiye’den Yunanistan’a giren mülteci sayısı günlük 3 bin 731’e geriledi. Bu hafta başından itibaren ise sayı 2 binin altına düştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AB liderlerinin görüşmesinde mülteci konusunun görüşüleceğini hatırlatan gazete, Türk güvenlik güçlerinin 1-15 Aralık tarihleri arasında 4 bin 632 mültecinin AB’ye geçişini engellediğini yazdı.

Doğu Avrupa Türkiye'ye sığınmacı yardımı yapılmasına karşı

Mülteci zirvesinde anlaşmazlıkların sürdüğünü kaydeden Bild, Doğu Avrupa ülkelerinin yeni mülteci alımına ve AB’nin Türkiye’ye vadettiği 3 milyar Euro’ya katkı vermeye karşı olduklarını okuyucularına duyurdu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı bugünkü AB zirvesine Yunanistan, Almanya, Avusturya, İsveç, Finlandiya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg katılıyor.

ALMANYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN