Türkiye’nin Hasan Tahsin’i

Türkiye’nin Hasan Tahsin’i

PKK’lı teröristlerin İzmir Adliyesi’nde gerçekleştirmek istediği katliamı önlemek isterken şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, tüm Türkiye’nin kalbinde taht kurdu. Kurtuluş Savaşı’nda Yunan askerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’e benzetilen kahraman polis, sosyal medyada terörle mücadelenin sembolü ilan edildi.

KENAN BUTAKIN

Türkiye, iki PKK’lı teröristin kirli planını bozarak katliamı önleyen trafik polisi Fethi Sekin’in kahramanlığını konuşuyor. Sekin tarafından fark edildikten sonra araçlarından inip koşarak uzaklaşan teröristlerden biri elindeki düzenekle araçtaki bombayı infilak ettirirken, kahraman polis de hiç tereddüt etmeden peşindeydi. Teröristlerle kurşunu bitene kadar çatışan Sekin, bir haini öldürdü; mermisi bitince uzaklaşmaya çalıştı ancak o sırada şehit düştü.

İşte bu kahramanlık destanının hemen ardından teröristlerin büyük bir katliam gerçekleştirmek istediği ortaya çıktı. Teröristlerden birinin terör soruşturmalarının yapıldığı C bloka saldırı yapacağı, diğerinin de dışarıda bombalı aracı patlatacağı öğrenildi. Ancak bu alçak planı şehit Sekin bozdu. Türkiye’nin konuştuğu şehidin kahramanlık destanı, Kurtuluş Savaş’ının sembolü Hasan Tahsin’i hatırlattı. 1919’da İzmir’e çıkartma yapan Yunan Efzon Alayı’nın işgal askerlerine Kordonboyu’nda ilk kurşunu sıkarak Türk direnişini başlatan Tahsin gibi, Sekin de yeni İstiklal Harbi’nin sembolü oldu. 15 Temmuz’da darbeci komutan Semih Terzi’yi vurarak darbenin kırılma anını başlatan Ömer Halisdemir ile de anılmaya başlanan Sekin’in arkasında bıraktığı hatıralar şehidin yiğitliğini ortaya koydu. Öyle ki, onu tanıyan herkes sosyal medyadan #FethiSekin başlığı altında mesajlar paylaştı. Bunlar arasında “duruşmaya yetişmek için park yeri arayıp bulamayan bir tercümana polis aracını çekerek yer açması ve başka bir polis tarafından ceza yazılmaması için camına not bırakması” da yer aldı. Fethi Sekin hakkında, polis okulu yıllığında yazılan “Polis okuluna efsane gibi gelip giden, uykusunda bile hoşkin oynama kabiliyetine sahip, mert, gakkoş karakteriyle, hoş gülüşüyle biz arkadaşları asla unutmayacağız” şeklindeki mesaj da dikkat çekti.

ASKER POLİSE SİLAHINI VERDİ

Saldırıda, adliye yakınında bekleyen jandarma aracında bir ulaştırma erinin olduğu ve teröristlerin aracın arkasında ateş ettiği esnada silahsız olduğu için karşılık veremediği öğrenildi. Bölgedeki ikinci jandarma aracındaki uzman çavuşun ise teröristlerle çatıştığı, hatta hainlere karşı kendisinden daha iyi pozisyonda olan bir polis memuruna otomatik silahını verdiği ortaya çıktı. Uzman çavuş H.Y.  o anları şöyle anlattı:  “Patlamadan sonra içinde bulunduğum askeri aracın ön camı parçalandı. Bu sırada adliye istikametine ve içinde bulunduğum araca doğru ateş edilmeye başlandı. MP5 silahımı alıp içinde bulunduğum aracın diğer tarafına geçtim. Bir süre sonra aracımın önünde yatar vaziyette kendi silahıyla ateş eden bir polis memurunun mermisinin bittiğini anladım. Benden silahımı istedi. Ben sağlam ve korunaklı bir durumda olduğumdan dolayı polis memuruna silahımı verdim. Onun silahını da ben aldım. Çatışma bir süre daha devam etti.”

28 ARALIK’TA GELİP EV KİRALAMIŞLAR

İzmir’deki bombalı saldırı sonrası çıkan çatışmada ölü ele geçirilen PKK’lı iki teröristin 28 Aralık’ta İzmir’e geldikleri ve Bornova ilçesinden ev kiraladıkları belirlendi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, teröristlerin üzerinden Gaziantep’te yaşayan iki kişi adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Yapılan incelemede, Gaziantep’teki kişilerin teröristlerle bağlantısına rastlanmazken, teröristlerin PKK’nın dağ kadrosundan olduğu belirlendi. 17-01/07/sgg.jpg28 Aralık’ta İzmir’e gelerek Bornova ilçesinde bir ev kiralayan teröristler, 30 Aralık’ta yurt dışından gelen ve kimliği açıklanmayan bir kişiyle buluşup iki araç satın aldı. Araçların ödemesini yaparak ruhsatlarını kendi adına alan kişi, aynı gün Türkiye’den ayrıldı. Teröristlerin kiraladığı evde yapılan incelemede, akümülatör ve silikon tarzı malzemeler ele geçirildi.17-01/07/sfgg.jpg

Araçların şehir dışına çıkarılmadığını ve patlayıcının İzmir’de hazırlandığını değerlendiren güvenlik güçleri, amonyum nitrat kullanılarak hazırlanan yaklaşık 150 kilogramlık patlayıcının etkisini artırmak için aracın bagajındaki LPG tankının yanına yerleştirildiğini belirledi. Olayla ilgili gözaltında bulunan 18 şüpheliden İzmir’de yakalanan 9’unun, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle doğrudan bağlantılı oldukları öğrenildi.

BANA ‘GELME, GELME’ DİYORDU

İzmir’deki saldırının tanıklarından taksici Çetin Yenel: Fethi abi koşarak ateş etti, şarjörü bitip geriye çekilirken çimenlerin üzerinde düştü. Oraya birkaç sivil polis koştu, yaralı teröristleri etkisiz hale getirdiler. Ben o arada Fethi abinin yanına koştum. Yerde yatıyordu, bana ‘Gelme, gelme’ diyordu.

KAHRAMANI UĞURLADIK

Türkiye, dün PKK saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can’a ağladı. Sekin ve Can için İzmir Adliyesi’nde düzenlenen törende hüzün ve gözyaşı vardı. Onbinlerin katıldığı törende bir konuşma yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şunları söyledi: “Bu saldırı aynı zamanda Türk milletinin birliğine, beraberliğine, kardeşlik hukukuna yönelik bir saldırıdır. Bu saldırı, Türkiye’nin terörle mücadelesine asla zarar vermeyecektir. Türkiye bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi terörle en etkin şekilde mücadele etmeye devam edecektir.”17-01/07/kr1aa2x.jpg

Adliyedeki törenin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçen Bakan Bozdağ, saldırıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Soruşturma bütün boyutlarıyla yürütülmektedir. Savcılığımızdan edindiğimiz bilgiye göre, 18 gözaltı yapılmıştır. Saldırıyı yapan teröristlerin kimlik bilgileri tespit edilmiştir ancak bilgilerini şu an açıklamıyoruz. Hem soruşturmanın selameti bakımından hem de bu teröristlerle irtibatta bulunan, yardım yataklık eden diğer bağlantılarının tespiti bakımından şu anda kimliklerini açıklamıyoruz. İleride bunlar ortaya çıktıkça kamuoyuyla, basınımızla paylaşılacaktır. Terör eylemini gerçekleştiren terör örgütü konusunda herhangi bir tereddüt yok. Elde ettiğimiz bütün bilgiler, eylemi gerçekleştirme talimatını verenin bölücü terör örgütü PKK olduğunu göstermektedir. Burada deliller çerçevesinde tereddüt ve şüphe yoktur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN