Türkmen Dağı düştü: Esad rejimi ve Rusya'dan katliam

Türkmen Dağı düştü: Esad rejimi ve Rusya'dan katliam

Suriye'de rejim güçleri ve Rus hava kuvvetlerinin Bayırbucak Türkmen bölgesine düzenlediği saldırılar sonucu Türkmen Dağı düştü. Türkmen yetkililer katliam gibi saldırılar sonrası "durum vahim" ifadesini kullanırken tek umutlarının Türkiye olduğunu söylediler.

Suriye Rejim Güçleri, Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Lazkiye'de stratejik öneme sahip olan Türkmen Dağı'nın tamamını ele geçirdi.

Bu gün 15 köyü aldılar

Esad ordusu, 4 gündür devam eden çatışmaların ardından, Lazkiye kentinin kuzeydoğusunda yer alan Türkmen Dağı bölgesini El Fetih Ordusu'nun elinden aldı. Dagameşle ve Şems kasabasını dün ele geçiren Suriye Ordusu, bugün de bölgenin çevresindeki 15 köyü aldı.

Türkmen Dağı'ndaki yüksek Zahi tepesinde Esad Rejimi'nin bayrağı göndere çekildi.

Saldırıdan kaçan Türkmenlerin yaşam savaşı:

"Bayırbucak Türkmenleri perişan halde"

Salırılarla ilgili Habertürk'e konuşan Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Emeç, "Birçok bölgeyi kaybettik. Kalan yerlerde mücahitlerimiz ağır mücadele veriyor. İnsanlar çok kötü durumda, Rus uçakları 10'ar 10'ar geliyor. Bayırbucak Türkmenleri çok perişan halde, durum vahim. Yerleşim yerlerin yerle bir oldu.

"Tek umudumuz Allahtan sonra Türkiye"

Bizim tek umudumuz Allahtan sonra Türkiye'dir. Elimizde kalan bir stratejik bölge var o da giderse Türkmen bölgesi biter" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN