Türkmen katliamı yapan Rusya, IŞİD’i Hazar’dan böyle bombaladı

Türkmen katliamı yapan Rusya, IŞİD’i Hazar’dan böyle bombaladı

Türkmen Dağı'nda Esad güçlerine verdiği destekle katliama sebep olan Rusya’nın, savaş gemileri, Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurdu. Operasyonlarında yüzde 5 oranında IŞİD'i hedef alan Rusya propaganda amaçlı ve "IŞİD'i vuruyoruz" vurgulu bir video daha yayınladı.

[Karar]

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Suriye operasyonu hakkında bilgi veren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın Hazar Filosu'na bağlı savaş gemilerinin Rakka, İdlib ve Halep'te bulunan 7 farklı IŞİD hedefine 18 adet kruz füzesi fırlattığını söyledi.

Şoygu, tüm hedeflerin başarıyla imha edildiğini bildirdi.

1500 kilometre mesafe kat etti

Hazar'dan fırlatılan füzeler 1500 kilometre mesafe kat etti. Nefes kesen operasyonda, Hazar Filosu’na bağlı ‘Dağıstan’, ‘Ugliç’, ‘Velikiy Ustyug’ ve ‘Grad Sviyaş’ adlı dört gemi görev aldı. Rusya Savunma Bakanlığı, nefes kesen operasyonun videosunu yayınladı.

Rusya, 7 Ekim'de Hazar Denizi'ndeki dört gemisinden 1500 kilometre uzaklıktaki IŞİD mevzilerine 26 füze fırlatmıştı.

Füzeler Suriye'deki hedeflere İran ve Irak üzerinden geçerek ulaşırken, Kremlin operasyondan önce Bağdat ve Şam yönetimlerini bilgilendirdiklerini açıklamıştı.

Rus jetlerinin füzelerine 'Paris için' yazdılar

Paris saldırısı sonrası IŞİD'i gösterip Esad'ı razı etmeye çalışan Rusya Fransa'ya jest yapmaya devam ediyor. Hollande'ın "acımasız olacağız"  yaklaşımını ranta çevirmek isteyen Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de IŞİD mevzilerini vurmak için Hmeymim Hava Üssü'nden havalanan Rus jetlerinin videosunu yayınladı. Videoda IŞİD'e fırlatılacak füzelere ‘Paris için' ibaresinin yazılması dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN