Rusya: Fransız donanması ile ortak çalışma grubu kuracağız

Rusya: Fransız donanması ile ortak çalışma grubu kuracağız

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, "Fransız Charles de Gaulle uçak gemisinin Suriye limanlarına ulaşmasının ardından Fransız donanması ile ortak bir çalışma grubu kuracağız" açıklaması yaptı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Fransız Donanması ile ortak çalışma grubu kuracağını açıkladı.

Fransız uçak gemisi bekleniyor

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Kartapolov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in teröristlere karşı beraber hareket edilmesi talimatı doğrultusunda Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın Fransız Donanması ile birlikte hareket edilmesi yönündeki tasarıları değerlendiriyoruz. Fransız Charles de Gaulle uçak gemisinin Suriye limanlarına ulaşmasının ardından Fransız donanması ile ortak bir çalışma grubu kuracağız" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın açıklamasına göre, yarın Charles de Gaulle isimli uçak gemisinin Suriye'ye gitmesi bekleniyor.

Putin talimat verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesinin savunma yetkilileri ile Suriye'deki operasyonlarla ilgili dün bir toplantı gerçekleştirmişti. Televizyonlarda da canlı yayınlanan toplantıya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'un yanı sıra Akdeniz'deki Rus kruvazörü Moskva'nın komutanı Oleg Krivorog da katılmıştı.

"Müttefik gibi' çalışın"

Putin de Suriye'deki operasyonların Rusya ve vatandaşlarını korumak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtmişti. Fransa'nın uçak gemisi Charles de Gaulle'un yakında Akdeniz'de olacağını belirten Putin, Akdeniz'deki Rus donanma güçlerine de Fransa ile 'müttefik gibi' birlikte çalışmaları talimatını vermişti.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN