Üniversite kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak? 2018 üniversite kayıt belgeleri nelerdir?

Üniversite kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak? 2018 üniversite kayıt belgeleri nelerdir?

Üniversite kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak? sorusu YKS ek yerleştirmelerin açıklanması ile sorgulanmaya başlandı. Üniversite öğrencisi olma hayali kuran öğrenci adayları için 2018 üniversite kayıt belgelerini ve Üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağına dair detayları haberimizde derledik. İşte YKS ek yerleştirme sonuçları ile bir üniversite programına yerleştirilen adaylar için üniversite kayıtları hakkındaki ayrıntılar...

'2018 üniversite kayıt belgeleri nelerdirÜniversite kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak?' soruları  ÖSYM YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra sorgulanmaya başlandı. Haberimizde bir üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci adayları için üniversite kayıt belgelerini ve Üniversite kayıtlarınn ne zaman, nasıl yapılacağını bulabilri ÖSYM'nin son dakika açıklamalarını takip edebilirsiniz. 

2018 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

YKS ek yerleştirme sonuçları bu sabah saatlerinde açıklandı. Ek yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci adayları ise üniversite kayıtlarının ne zaman ve nasıl yapılacağını gogle gibi arama motorlarında araştırmaya başladı. Merak edilen üniversite kayırları ile ilgili detaylarını sizler için araştırdık. 

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

18-09/28/niversite-kayit-tarihleri-ne-zaman.jpg


2018 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Üniversite kayıtları, bizzat üniversitenin ilgili departmanı ile yüz yüze ve internet üzerinden e-Devlet'ten yapılabiliyor. Öğrencilerin kazandığı üniversite eğer internetten e-Kayıt yapmayı destekliyorsa e-Devlet üzerinden kayıt alınabilecek.

e-Kayıt desteklemeyen üniversitelere kayıt yaptırmak isteyen adayların da direk üniversiteye giderek üniversitenin ilgili departmanıyla kayıt yaptırması gerekiyor.

Yerleştirildikleri üniversite programına 18 Ağustos'a kadar kayıt yaptıracak olan adaylar, merakla üniversite kayıt işlemleri için gerekli belgeleri araştırıyor. İşte üniversite kaydı için gerekli belgeler;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

18-09/28/anadolu-universitesi.jpg

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA 

Anadolu Üniversitesi, yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) sıralamasında 23 Türk üniversitesi arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Elli yılı aşkın süredir dünyanın önde gelen üniversitelerini derecelendiren, yükseköğretim alanında yürüttüğü değerlendirme ve performans ölçme çalışmalarıyla prestijli dünya üniversitelerinin stratejik hedeflerine ulaşmalarında yol gösterici olan Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), “Dünya Üniversiteleri 2019 Sıralaması’nı” açıkladı. Her yıl küresel çapta bin 250’den fazla araştırma üniversitesini değerlendiren kuruluş, alanında tek olma özelliğine sahip. Üniversitelerin, öğretim kalitesi, araştırma çalışmaları, alınan atıflar, endüstri gelirleri ve uluslararası görünüm kriterlerine göre değerlendirildiği THE sıralamasında bu yıl 23 Türk üniversitesi yer aldı. 

Anadolu Üniversitesi 8’inci sırada yer aldı 

Sıralamaya giren Türk üniversiteleri arasında; yürüttüğü araştırma faaliyetleri, üniversite- sanayi işbirliği, topluma hizmet ve alanında ilk olan Açıköğretim Sistemi ile dikkat çeken Anadolu Üniversitesi, THE sıralamasında sergilediği başarıyla öne çıktı. Türkiye’den sıralamaya giren üniversiteler arasında 8’inci olan Anadolu Üniversitesi dünya sıralamasında ise 800-1000 bandında yer alarak önemli bir başarıya elde etti. 

Açıköğretim Sistemi de çalışmaları ile dikkat çekiyor 

Öğrencilerine sunduğu program çeşitliliği ve kalitesi ile diğer üniversiteler arasında farklı bir yere sahip olan Anadolu Üniversitesi, güçlü fiziksel ve donanımsal olanakları ve nitelikli insan kaynağı, program çeşitliliğinin ve kaliteli eğitiminin sürdürülebilir olması ile sergilediği başarının devamlılığı konusunda güven veriyor. Öğrencilerinin gelişimini üst düzey sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile destekleyen Anadolu Üniversitesi, topluma hizmet kapsamında da bulunduğu şehir ve ülke ile kurduğu güçlü ilişki sayesinde bu alandaki tanınırlığını ve güvenirliliğini destekliyor. Anadolu Üniversitesi, araştırmacıların bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesini desteklemenin yanı sıra iç ve dış paydaşlarla iş birliğinin verimli bir düzeyde sürdürülebilirliğinin sağlanması için gerekli ortamlara sahip. Bunlar arasında Anadolu Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Sistemi (AÜGİS) bünyesinde yer alan Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM-TTO), Anadolu Üniversitesi ANAÇ Önkuluçka Merkezi, Anadolu Üniversitesi KOSGEB-Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Anadolu Üniversitesi Girişimcilik Eğitim ve Araştırma Birimi (GEAB) yer alıyor. 

Türkiye’de tek ve dünyada ise sayılı örnekler arasında yer alan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ise bünyesindeki programlarda sürekli değişim ve gelişim gösteriyor. Öğrencilerine birçok farklı ortamda ve kaynak çeşitliliğiyle eğitim sunan Anadolu Üniversitesi, sadece yurt içinde değil yurt dışında da (Kuzey Amerika Programları, Suudi Arabistan Programları, Batı Avrupa Programları, Azerbaycan Programları, Bulgaristan Programları, Kosova Programları, Makedonya Programları ve Arnavutluk Programları) çalışmalarını başarıyla yürütüyor.

18-09/28/denizli-universite.jpg

DENİZLİ'DE ÜNİVERSİTE GÜVENLİK TOPLANTISI

Denizli Valisi Hasan Karahan, üniversitelerde güvenlik konusunu çok önemsediklerini kaydederek, bu konuda elde edilen kazanımlardan taviz verilmeyeceğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi ve Yüksekokulları ile üniversite yurdunun sorunları ve güvenliğinin görüşüldüğü ‘Üniversite Güvenlik’ toplantısı, Vali Hasan Karahan başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Karahan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Vali Yardımcısı Kemal İnan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şakir Yılmaz, KYK Müdürü Mustafa Sabri Ak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal ile diğer yetkililer katıldı. 

Toplantıda konuşan Vali Karahan, üniversite ile ilgili tüm sorunları ve talepleri değerlendireceklerini söyleyerek; “Üniversitelerimizde güvenlik konusunu çok önemsiyoruz ve geleceğimiz adına daha da yukarıya taşınması için elimizden gelenin daha fazlasını yapmanın gayretinde olacağız. Bu konuda bize ve tüm muhataplarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Zaman içerisinde bize iletilen sorun veya talepleri tekrar tekrar değerlendirip huzurlu bir eğitim öğretim yılı geçmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve gereken bütün tedbirleri alacağız. Elde edilen kazanımlardan taviz vermeden, şehrimizin diğer alanlarda gösterdiği başarılara yakışır bir şekilde çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince slayt eşliğinde sunum yapıldı. Üniversite ile ilgili tüm sorunlar, çözüm önerileri ve talepler toplantıda değerlendirildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN