Ünlü oyuncular Münir Özkul'u anlattı

Ünlü oyuncular Münir Özkul'u anlattı

93 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Münir Özkul'u meslektaşları anlattı: Bir kütüphane kapandı.... Kaymak gibi, bal gibi bir adamdı... Canlandırdığı karakterler gibi bir insandı...

KARAR.COM

Acı haberi alan ünlü oyuncu Ayşen Gruda, "Münir Özkıl sadece Türkiye'de değil dünya çapında büyük bir oyuncuydu. Adil bir baba, kızlarına namus ve vicdanı öğreten baba, alicenap iyi bir anne, ben de kızlarıydım. Babamızı kaybettik. Münir Özkıl ve Adile Naşit'in yeri doldurulmaz. Yaşarken ne yapıyor diye soruldu mu. Telif hakları verildi mi? Kafamda böyle sorular var. Onun da evlatları var. Çolu çocuğu var. Çok zor bir şey değil telif haklarının verilmesi" dedi. 

18-01/05/5a4f455c0f25443044b028ca.png

Ayşen Gruda şöyle konuştu: 

Çok üzgünüm. O halkın sevgilisiydi, babası ve vicdanıydı. Işıklar içinde uyumasını diliyorum. Birbir gidiyoruz. Ailemizin güzel yüzü Tarık Akan, Halit Akçatepe, Adile Naşit gitti. Bizi bir nadide çiçek gibi koruyup kollaması gerekenler nerede? Sadece telif haklarımızı istiyoruz. Ailesine de baş sağlığı diliyorum. Ona bir çiçek gibi baktılar. Özellikle eşi ona sabırla özveriyle baktı.

BİR KÜTÜPHANE KAPANDI

Ünlü oyuncu Rasim Öztekin ise "Türk sineması, Türk tiyatrosu ustaların ustasını kaybetti. Münir Abi önemli bir oyuncuydu. Beklenen bir şeydi ama böyle kayıplar kabullenilemiyor. Bıraktı oyunlar, bıraktığı sinema filmleri ile kaybolmayacak. Münir Abi ile yıllarca beraber oyun oynadık. Bir konservatuar, kütüphane, kayboldu, kapandı diye düşünüyorum. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu. 

OYNADIĞI ROLLER GİBİ İYİ BİR İNSANDI

Hülya Koçyiğit de Münir Özkul'ın filimlerde canlandırdığı karakterler gibi çok iyi bir insan olduğunu söyledi. Koçyiğit "Türk sinemasının dev sanatçısı, güçlü, büyük aktörü, iyi yürekli insanı, canım abim sevgili Münir Özkul... Birçok filmde birlikte yer aldığım ustam... Arkanda bıraktığın nice filmlerinle, iyiliklerinle her zaman saygı, sevgi ve hasretle bizlerle, seyircilerinle olacaksın. Mekanın cennet olsun.Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

18-01/05/5a4f455c0f25443044b028c8.png

Rutkay Aziz ise Münir Özkul'ın ustalığı ile oyunculuğu ile kitlelere tiyatroyu sevdirdiğini, bir çok tiyatrocuya örnek olduğunu söyledi. Rutkay Aziz "Başlıbaşına bir direkti" ifadesini kullandı. 

KAYMAK GİBİ BİR ADAMDI 

Ali Poyrazoğlu: Türk tiyatro seyircisinin ve sanatseverlerinin başı sağ olsun. Ratatsızlığından dolayı bir kenara çekilmişti. Çok usta, yaptığından emin, usta bir adamdı. Zor bir adam olduğu söylenir. Hiç öyle bir adam değildi, kaymak gibi bal gibi bir adamdı.

ZAMAN GELİNCE KAYBOLUYORUZ

Ediz Hun: Bizim bütün camianın sevgilisiydi. İnsan ilişkilerinde son derece saygılı bir beyefendiydi. Çok büyük  bir sanatçıyı kaybettik.. Bizle nasıl konuşuyorsa kamera karşısında da öyle doğal bir şekilde aktarıyordu.  Zaman gelince kayboluyoruz. Anılardır mühim olan. O anılarda da Münir Özkul başta gelir.

Işıl Yücesoy: İlk tanıdığım zaman aynı tiyatroda oynama şerefine nail oldum. Levent Kırca'nın Hodri Meydan sahnesinde biz Fikret Hakan’la 'Tarla Kuşu “adlı oyunu sergilerken sayın Özkul 'General'in Aşkı'nı oynuyordu. Çok önemli çok saygıdeğer bir beyefendi ve çok büyük bir aktördü. Ülke böyle çok büyük yıldızlarını kaybediyor ve yerine de çok gelmiyor maalesef. Her fırsatta seyretmeye gayret ettiğim bir sanatçı ağabeyimizdi.

KALBİMİZDE CANLI OLARAK KALACAK

Zihni Göktay: Minür Abi benim gibi bir Halk evliydi. Ben Eminönü Halk Evi'ndendim. O da Bakırköy Halkevinde yetişmiş bir usta sanatçıydı. Hepimizin feyz aldığı müthiş bir komedyendi. Zaman zaman ağlatır, zaman zaman da güldürürdü. Toplumu da anlamlı bir şekilde güldürürdü. Komiklik başka komedyenlik başka şeydir. Bu itibarla kendisini örnek aldık. Bundan sonra da hatırası önünde onun bize öğrettikleriyle izinde yürümeye devam edeceğiz. Şehir Tiyatrosu'nda da birlikte oynamıştık. Sonra bazı dizilerde ve Ramazan Çadırı'nda birlikte olduk ve güzel şeyler ürettik. Aynı zamanda bir devlet sanatçısıydı. Son zamanlarında kendisini görmek nasip olmadı. Stabil durumdaydı yatıyordu. Türk Tiyatrosu adına eşine çok müteşekkiriz. Kızı da çok ilgilendi. Devletin daha çok ilgisi olabilirdi ama maalesef bizde öldükten sonra kıymeti anlaşılıyor bazı değerlerin. Her ölüm erken ölümdür bence. Onun oyunculuğu ve ustalığı kalbimizde canlı olarak kalacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN